promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó fordulat a Balatonnál, ez a vég kezdete?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki sem hitte volna, hogy idén ez megtörténik.

A magyarok számára annyira alap a Balaton, mint a vajaskenyér vagy a légzés. A legtöbb család számára hosszú-hosszú évtizedek óta a nyár kihagyhatatlan eseménye a mondhatni kötelező balcsizás, hiszen a magyar tengert minden évben legalább egyszer meg kell látogatnia mindenkinek – de sajnos úgy tűnik, hogy az emberek idén elkezdtek nagy mértékben elpártolni a Balatontól.

Már nyár elején lehetett hallani, hogy hatalmas visszaesésre számíthatnak a balatoni szállodák, szállástulajdonosok, és egy mostani jelentés alapján valóban így lett, ugyanis a tóparti szállodaipar legjelentősebb szereplői eddig 20-40 százalékos visszaesésről számoltak be a tavalyi időszakhoz képest, ami komoly érvágás lehet a magyar turizmus számára, hiszen sosem jó a csökkenés, főleg, ha ekkora. Sokan elkezdtek aggódni, és a vég kezdeteként emlegették ezt a jelenséget, de reméljük, hogy azért nem ilyen rossz a helyzet, és későbbre minden megjavul.

Rengeteg oka van annak, hogy idén ennyire visszaesett a balatoni szállások forgalma.

Az infláció miatt akkora a drágulás, hogy sok család egyszerűen már nem engedheti meg magának, hogy leugorjon a Balatonra. És ez nem csupán a szállásokon tapasztalható áremelkedés miatt van, hiszen az ételek, italok, strandbelépők is drágultak, vagyis a magyar családoknak jelentősen több pénzt kell áldozniuk idén a balatoni nyaralásra – éppen ezért választották sokan inkább a külföldi kiruccanást, hiszen sok esetben már egy tengerparti kaland is olcsóbb, mint a balatonozás.

A balatoni ingatlanpiacon állítólag az tapasztalható, hogy sok helyen egyre drágább négyzetméteráron kelnek el az ingatlanok, vagyis rendesen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki egy nyaralót szeretne magának a magyar tengernél – bár van, aki szerint ennek ellenére összességében stagnálás, sőt, bizonyos szempontból csökkenés is van, szóval érdemes figyelniük az érdeklődőknek, hátha meglátnak egy jó hirdetést.

Itt lehet megtekinteni egy televíziós riportot a balatoni drágulásokkal kapcsolatban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás