promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos hír érkezett a munkavállalóknak - jön a segítség a 2024-es naptár tervezéséhez
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdemes előre tervezni, hogy ne érjen minket meglepetés.

 

Végre megérkezett a Magyar Közlönybe, hogy hol és mikor tudunk pihenni a hosszúhétvégéken. A várható ünnepnapokat, pihenőnapokat és plusz munkanapokat tartalmazza a kihirdetett rendelet - írja a portfolió cikke.

A hivatalos döntés szerint a január elsején hatályba lépő és minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra kiterjedő szabályozás a következő felsorolást tartalmazza:

2024. augusztus 3., szombat munkanap
2024. augusztus 19., hétfő pihenőnap
2024. december 7., szombat munkanap
2024. december 24., kedd pihenőnap
2024. december 14., szombat munkanap
2024. december 27., péntek pihenőnap.

Jövőre az egyik legérdekesebb fordulat az lesz, hogy azok a munkavállalók akik elég ügyesek a szabadságok tervezésében, a decemberi két ünnep között akár végig szabadságon lehetnek.

2024 szombati munkanapok

Bár az idei évet megúsztuk egyetlen ledolgozós hétvége nélkül, jövőre három ilyen áthelyezett munkanap is várható. augusztus 3-án, december 7-én, és december 14-én lesznek ezek a napok. Tekintve, hogy 2024-ben három olyan ünnepnap is lesz, ami keddre vagy csütörtökre esik, és az így megadott négynapos hétvége egy napját máskor kell ledolgozni.

Hosszú hétvégék 2024-ben

Maratoni, 7 hosszú hétvégére is készülhetünk jövőre a Közlöny szerint. Ez annak köszönhető, hogy egy ünnepnap sem esik hétvégére.

Ebből háromnapos hosszú hétvége lesz a január elsejei, a március 15-ei, a május 20-i Pünkösdhétfő miatt, a november 1-jei a Mindenszentek miatt.
Négynapos lesz a március 29. és április 1. között esedékes húsvéti ünnep szokás szerint, az augusztus 17. és 20. közötti Államalapítás ünnepe.

A hatnapos hosszú hétvége tehát karácsony és szilveszter között lesz, amit az igazán szemfüles dolgozók meg tudnak csípni.

Nem mindenkinek könnyű elengedni magát és pihenni. Úgyhogy még mielőtt betervezzük a jövő évi pihenő napjainkat, javasoljuk Csernus doki jótanácsait a témában meghallgatásra!

[[kod1]]

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás