promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyüzsögnek a bűnözők a Balatonnál – ez a legveszélyesebb hely, ahol lecsapnak a haramiák
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Balaton környékén nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne legyünk a bűnözők áldozatai.

Balaton továbbra is Magyarország legnépszerűbb nyaralóhelye, de tudjuk jól, hogy nem olcsó mulatság. Az biztos, hogy az infláció miatt még nagyobb árakkal kell számolniuk a nyaralóknak.

A legnagyobb kiadást természetesen a szállás jelenti, a főszezonban ráadásul nagyon nehéz jó, valamint olcsó helyet találni. Aki nem foglalt időben, az már biztosan nem fog kedvezményes helyhez jutni a nyár végéig. Sok szállásadó annyi engedményt tett, hogy a törzsvendégeknek nem emelte meg az árat, akik lehet így nem is mentek volna.

Ott van még ugyebár a vendéglátás, ha csak nem saját magunkat látjuk el, a strandbelépő, de a legtöbb helyen a parkolásért is fizetnünk kell. Összességében elmondható, hogy egy négyfős család akár 50-60 ezer forintot is elkölthet egy nap alatt a Balatonnál.

Ez az összeg jóval több lehet, ha meg is károsítanak minket. Sajnos régi és szinte megszűntethetetlen probléma, hogy a Balaton környékén a nyári csúcsidőben megszaporodnak a bűntények. Akad a részeg szájhősös verekedésekből is persze, de a profi tolvajokkal van a legtöbb gond, akik alig várják az alkalmat, hogy kizsebelhessenek minket.

A Pénzcentrum járt utána, hogy a magyar tengernél merre történik a legtöbb lopás. Ide kattintva láthatjuk a térképet, hogy hol csapnak le a leggyakrabban a tolvajok. Nem meglepő, hogy Siófok környéke a legveszélyesebb. A nyári időszakban a Jókai park, és a Petőfi sétány rengeteg bűntény helyszíne. De azért az Aranyparton, sőt fentebb Szabadisóstó környékén is érdemes ébernek maradni.

Balaton túloldalán Balatonfüreden is előszeretettel tevékenykednek a tolvajok, szóval ott is résen kell lenni.

Fontos szabály, hogy ne hagyjuk az értékeinket felügyelet nélkül a strandon, a kocsiban vagy a szálláshelyen. Ha lehet, használjunk zárható széfet vagy trezort. Legyünk óvatosak az ismeretlenekkel is, akik túl barátságosak vagy segítőkészek. Lehet, hogy el akarják közben terelni a figyelmünket, hogy aztán kiraboljanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás