promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan változás a benzinkutakon, ennek kicsit sem fognak örülni az autósok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz hírt kaptak az autósok, erre érdemes felkészülni.

Pont mától érvényes egy jelentős drágulás a benzinkutakon, ugyanis a benzin literenkénti átlagára bruttó 5 forinttal emelkedett, a gázolajé pedig 10 Ft-tal. Ez már van akkora változás, hogy sokan felfigyeljenek rá, bár esetenként ennél jóval kisebb árnövekedés is elég szokott lenni ahhoz, hogy az autósok felhúzzák magukat – teljesen érthető módon, hiszen van, akinek a kicsi is sokat számít.

Jelenleg mindenki spórolni szeretne, hiszen rendkívül megdrágultak a dolgok a boltokban, a fizetések pedig nem mindig tudják tartani a tempót az inflációval. Az üzemanyagon persze elég nehéz spórolni, így a legtöbb autós egyszerűen csak enyhén hőzöngve elfogadja, ha feljebb megy a benzin és a gázolaj ára, hiszen folyamatos ez a „hullámvasót” – nos, most vagy egy rossz hírünk.

A holtankoljak.hu információi szerint július 14-től ismét emelkedni fog a benzin és a gázolaj ára, vagyis megint többet kell költeniük üzemanyagra az autósoknak, ennek pedig minden bizonnyal senki sem örül – a legtöbben pont, hogy abban reménykedtek, hogy árcsökkenés lesz.

A portálon található adatok alapján péntektől bruttó 4 forinttal lesz drágább a benzin, így átlagosan 588 Ft-ba fog kerülni literje, a gázolaj esetében pedig egy bruttó 6 forintos drágulásról beszélhetünk, ami azt jelenti, hogy 577 Ft lesz a literenkénti átlagára – ez nem akkora áremelkedés, mint ami a mai naptól van érvényben, de így is valószínűleg sokan meg fogják érezni tankolásnál.

Persze nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, hiszen elképzelhető, hogy jövő héten még drágább lesz az üzemanyag, és az is benne van a pakliban, hogy jelentős árcsökkenés következik – napokon belül kiderül, de reménykedjünk a legjobbakban.

Itt lehet megnézni egy videót azzal kapcsolatban, hogyan tudunk spórolni az üzemanyagon:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás