promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő titok lapul Budapest szívében, a magyarok többsége még sosem hallotta az igazságot
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A budapestiek zöme még csak nem is sejti, pedig emberek milliói mennek el előtte.

Világszerte mindenki tudja, hogy Budapest egy csodálatos és különlegességekkel teli város, igazán büszkék lehetünk rá. A turistákat egyből elvarázsolja a magyar főváros utánozhatatlanul páratlan hangulata és kinézete. A lenyűgöző épületek, ikonikus helyek mind olyanok, amiket senki sem felejt el, aki csak hazánkba látogat – de vannak olyan dolgok, amiket még a budapestiek sem tudnak a saját otthonukról.

Emberek milliói mennek el minden egyes nap az Astorián, de csak nagyon-nagyon kevesen tudják, hogy valójában nem is ez a csomópont hivatalos neve. Sőt, igazából nem is nagyon rendelkezik hivatalos névvel ez a hely, ezért is lehet az, hogy az ott található, legendás Astoria Szálloda miatt rajta ragadt ez az elnevezés – amit amúgy már a metró-, illetve buszmegállókban is láthatunk.

Az Astoria Szálloda amúgy 1914-ben került átadásra, és Amerika egyik leggazdagabb, legbefolyásosabb családjához köthető a neve.

Állítólag annak idején a híres és hatalmas Astor család nyitotta meg az első Astoria Hotelt New Yorkban, majd szép lassan az évtizedek alatt egyre több országban, városban jelentek meg ilyen nevű szállodák, amik mindenhol a minőséget és a luxust képviselték. Budapesten 1914-ben nyitották meg, és három magyar família volt a tulajdonosa: a Takács, az Unger és az Elek – manapság a Danubius Hotels birtokában van.

Remekül bizonyítja az Astoria Szálloda ikonikusságát, hogy annyira nagy jelentőséggel bírt annak idején (illetve még most is), hogy az emberek az egész csomópontot erről nevezték el, ráadásul jelenleg is mindenki ezt a nevet használja – és ez minden bizonnyal már akkor is így maradna, ha egyszer hirtelen eltűnne onnan az épület, annyira bekerült a budapesti körforgásba.

Akit érdekel, az itt megnézhet egy videót arról, hogyan is néz ki kívül-belül az Astoria Szálloda:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás