promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes titkot rejt Budapest egyik legelitebb hotele, a legtöbben még csak nem is sejtik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez is csak azt bizonyítja, hogy fővárosunk tele van különlegességekkel.

Budapest nem csupán gyönyörű, hanem érdekes és izgalmas is. Világszerte páratlan a fővárosunk, nem véletlenül ismerik szinte mindenhol a nevét és a nevezetességeit. Tele van érdekes kis titkokkal, történelmi jelentőségű alkotásokkal, amik mellett nap mint nap akár emberek milliói mennek el, és még csak nem is sejtik, hogy milyen kincsekről van szó – például a Hősök tere alatt is van valami, amiről sokan nem tudnak:

Az évtizedek, évszázadok alatt rengeteget változott a háborúk által megtépázott Buda és Pest. Sajnálatos módon számtalan fantasztikus épület odaveszett, manapság pedig már valószínűleg nem is emlékszünk rájuk, ami elég szomorú, de persze teljesen érthető – minden bizonnyal a Szent Miklós domonkos kolostor is erre a sorsa jutott volna, de végül új életet kapott, ráadásul nem is akárhogy.

A Szent Miklós domonkos kolostor 1254-ben épült, Buda 1530-as ostroma során megsérült az épület, majd később, Buda visszavétele után elbontották, még az alapfalait, pincéit is betemették – a II. világháború előtt elkezdték feltárni.

Állítólag 1976-ra készült el a Szent Miklós domonkos kolostor és a Miklós-torony romjainak teljes műemléki helyreállítása, amit Sedlmayer János tervezett, ma pedig a budapesti Hilton hotel épülettömbjébe beépülve igazi látványosságnak számítanak, és magukban hordozzák a történelmet, illetve a végleges elmúlás elleni küzdelmet – szinte hihetetlen, hogy ilyen módon sikerült megmaradnia az utókornak.

Akit érdekel, hogy néznek ki a Szent Miklós domonkos kolostor és a Miklós-torony helyreállított romjai a Hilton hotelben, az ide kattintva megnézheti.

Aki pedig szeretne még megtudni pár érdekességet Budapestről, annak az alábbi írásainkat ajánljuk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás