promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokzatos szobrok vannak Budapesten, amik mágikus erővel bírnak?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Állítólag azok mellé áll a szerencse, akik megérintik ezeket az alkotásokat.

Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy Budapest a világ egyik legcsodásabb, legkülönlegesebb városa. Már az is hihetetlen az ide látogató turisták számára, hogy a fővárosunkat egy folyó szeli ketté, de a Dunaparton sétálgatva rögtön rájönnek, hogy ez egy valóban speciális hely, ami tele van apró kis csodákkal, amikről sokszor még azok sem tudnak, akik Budapesten születtek – a Hősök terének is van egy titka, amit csak nagyon kevesen ismernek:

Számtalan budapesti legenda, hiedelem van, ami sajnálatos módon elveszett az évtizedek alatt. Ennek több oka is lehet, de szerencsére akadnak olyan mítoszok is, amik túlélték az idő múlását, és még most is fel-felbukkannak időnként sokak legnagyobb meglepetésére – ilyen például az, hogy a fővárosban vannak olyan szobrok, amiket megérintve azonnal mellénk szegődik a szerencse.

De vajon hol vannak ezek az állítólag mágikus erővel rendelkező, titokzatos alkotások?

Az egyik ilyen elvileg Vajdahunyad váránál van: az ismert, és éjszaka elég félelmetesnek tűnő Anonymus szobor, aminek a tollát megérintve leszünk szerencsések – illetve ha írók, alkotók vagyunk, akkor ez adhat ihletet.

A másik a Kálvin tér aluljáróban található: egy vörös márványmacska, aminek a farkát simogatva áll mellénk a szerencse, sőt, állítólag még a kívánságunkat is teljesíti – az alkotást amúgy az alkotó a saját, Marci nevű cicájáról mintázta.

Az utolsó pedig a Várban található: Hadik András lovasszobra, aminél az állat „golyóit” megérintve kapunk egy kis szerencsét – az egyetemisták körében elterjedt, hogy ha valaki ezt megteszi, akkor jól fognak sikerülni a vizsgái.

Persze ezeket tekinthetjük csupán babonának is, viszont aki hisz bennük, annak érdemes lehet mind a három szobrot felkeresnie, ha sok-sok szerencsére van szüksége, hiszen Budapesten elvileg ezek azok az alkotások, amik állítólag képesek erre.

Ebben az érdekes videóban lehet látni az állítólag szerencsét hozó szobrokat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás