promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott a Lidl: kíméletlenül hazudtak a vásárlóknak, most fizetniük kell érte
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eljárás indult a Lidl ellen, mert megtévesztően reklámozta termékeit a vásárlóknak.

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-vel szemben, mert a cég a reklámkampányaiban vélhetően megtévesztő módon állította, hogy a "Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc". A július elsejétől a GVH által működtetett árfigyelő pontosan megmutatja, hogy az egyes termékkategóriákban, az adott napon mely kiskereskedelmi láncok kínálják a legkedvezőbb árakat. A tájékoztatás szerint a versenyhivatal észlelte, hogy a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. a 2023. február 13-tól alkalmazott kereskedelmi kommunikációjában "A Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc" állítást tette,

amely szlogen az átlagfogyasztó számára azt sugallhatja, hogy cég termékkínálata minden egyes többi magyarországi áruházlánchoz képest ténylegesen a legolcsóbb, és amely állítás vélhetően valótlan tartalmú.

Illetve a kereskedelmi kommunikációban megjelölt, a Pénzcentrum által végzett nem reprezentatív felmérés valószínűsíthetően nem alkalmas az eljárás alá vont vállalkozás piacelsőségi állításának objektív, tényszerű igazolására.

Az, hogy a versenyfelügyeleti eljárás elindul, még nem jelenti azt, hogy a cég a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására alkalmas és ezután tudják feltárni az esetleges jogsértést. A hatóság által működtetett arfigyelo.gvh.hu honlapon jelenleg 6 kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában, több mint 60 termékcsoport árai között kereshetnek a felhasználók. Az árakkal és idővel való spórolásban az árfigyelő segíthet. Így bárki könnyedén összehasonlíthatja a termékek árait a különböző kiskereskedőknél - írták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás