promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karantént idéző idők a reptereken - csak az fog repülni, akinek telik rá
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Problémák sora halmozódik a légiközlekedés terén is. Előfordulhat, hogy csak a legtehetősebbek engedhetik majd meg maguknak ezt az utazási formát.

Annak ellenére, hogy a szakértők szerint nagyot ugrik a repjegyek ára az idei üdülési szezonban is, azért a tavalyi évhez képest nem is olyan rossz a 2023-as év – írja a haszon.hu. Akárhogy is, a jegyeket egyszerűen képtelenség lesz olcsóbban megvásárolni. A Portfolio megjegyzi, 2022-ben a világjárvány okozta korlátozások feloldására nem voltak teljesen felkészülve Európa légikikötői. A hosszú karanténban töltött hónapok után, mindenki nyaralni, pihenni, utazni szeretett volna, ettől pedig igazi zűrzavar alakult ki a légi közlekedésben. A repterek megpróbálták utasforgalmi korlátozásokkal kezelni a helyzetet, ez pedig értelemszerűen járattörléseket eredményezett.

Az idei forgalom is erős lehet, noha egyre inkább az lesz a teendencia a szakértők szerint, hogy csak az fog repülni, aki tehetősebb és telik rá. Az európai légiforgalmi irányító szervezet, az Eurocontrol jelezte, a népszerű úticélok továbbra is ki vannak téve előre nem látható zavaroknak, például sztrájkoknak, vagy a kedvezőtlen időjárásnak.

A jegyek átlagos árszintje 36 százalékkal emelkedett májusra éves alapon. A növekedést leginkább azzal magyarázzák, hogy megugrottak a légitársaságok költségei. A pilótáknak és az utaskísérőknek is magasabb fizetést kell adni, valamint többet kell fizetni a karbonemisszió miatt is.

Létezik a repülési etikett

Sokan nem gondolnák, de a légiközlekedésben létezik repülői etikett, ami viselkedési normákat és elvárásokat tartalmaz az utasok számára.

  • Pontosság: Fontos, hogy időben érkezzünk a repülőtérre és ne késlekedjünk a beszállással. A pontos érkezés segít fenntartani a menetrendet és elkerülni a kellemetlenségeket a többi utas és a légitársaság számára.
  • Személyes tér tisztelete: Az utasoknak tiszteletben kell tartaniuk egymás személyes terét. Ügyeljünk arra, hogy a saját intim körvonalunkon belül maradjunk, ne foglaljunk el túl sok helyet vagy ne akadályozzunk másokat.
  • Halk beszélgetés: A repülőgépen a zajszint alacsonyan tartása segít az utasoknak pihenni vagy koncentrálni. Kerüljük a hangos beszélgetést, a kiabálást és a zavaró tevékenységeket.
  • Mobiltelefonok használata: Figyeljünk a légitársaság által előírt szabályokra a mobiltelefonok használatával kapcsolatban. Legtöbb esetben a repülőgépen tilos a telefonálás, és a repülési módban kell tartani a készülékeket.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás