promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali változás a benzinkutakon, váratlan csapás érte az autósokat, óriási a felháborodás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bekövetkezett az, amitől rengeteg autós rettegett.

Az autósok teljesen érthető módon nagyon érzékenyek arra, hogyan is alakul a benzin, illetve a gázolaj ára a töltőállomásokon, hiszen mindössze pár forint is sokat számít, főleg, ha valaki csak ritkán tankol, de akkor sokat. Pontosan ezért figyeli mindenki folyamatosan a változásokat, hogy éppenséggel mennyit kérnek az üzemanyagért a benzinkúton – nos, most van egy rossz hírünk ezzel kapcsolatban.

Legutóbb a benzin, illetve a gázolaj ára is stagnált, vagyis nem változott, amit sokan sikerként könyveltek el, hiszen minden jobb, mint a drágulás. Persze többen örültek volna egy jelentős árcsökkenésnek, sőt, valószínűleg mindenki abban reménykedett, hogy a következő lépés ez lesz, és így talán több pénz marad az autósok zsebében egy kiadós tankolás után – de sajnos nem így lett.

A holtankoljak.hu információi szerint a mai naptól kezdve a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is emelkedni fog a magyar töltőállomásokon, ráadásul több forinttal – vagyis bekövetkezett az, amitől sokan féltek, és megérkezett a drágulás.

Az autósok körében kiemelten népszerű portál azt írja, hogy mától, azaz július 7-től a benzin literenkénti átlagára bruttó 3 forinttal emelkedik, így mostantól 577 Ft-ért lehet megvásárolni a benzinkutakon; a gázolaj pedig bruttó 2 forinttal lesz drágább, vagyis átlagosan 564 Ft/literért vehetünk belőle – ez pedig nem kis felháborodást okozott, hiszen senki sem szeretne többet fizetni az üzemanyagért.

Persze ki tudja, hogy mit hoz a jövő, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a következő héten ennél jóval drasztikusabb lesz a változás, és mondhatni „visszasírják” majd az autósok ezt a „csupán” 2-3 forintos drágulást – de persze az is benne van a pakliban, hogy végre eljön a sokak által áhított árcsökkenés, és úgy vastagabb marad az emberek pénztárcája.

Itt lehet megtekinteni egy érdekes videót azzal kapcsolatban, hogyan lehet csökkenteni az üzemanyag fogyasztást:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás