promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örülhetnek a magyarok: ingyen juthatunk hozzá kétszer egy hónapban
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Havonta kétszer minden magyar számára díjmentes lesz.

Pontosabban már most díjmentes, hiszen július 1-jén nyílt meg a készpénzfelvétel lehetősége a magyar boltokban, ami után bizonyos mértékig nem kell tranzakciós díjat fizetnünk. A gazdaságfejlesztési miniszter által megjelent rendeletből kiderült, hogy

havonta kétszer összesen plusz 40 ezer forintot vehetünk majd le a bankszámlánkról a boltok pénztáraiban.

Ugyanakkor az is kiderült a nyilvánosságra hozott jogszabályból, hogy aki a 150 ezer forintos ingyenes ATM-es készpénzfelvételt már korábban igényelte, annak már nincs semmilyen teendője, most is automatikusan jár a készpénzátvétel szolgáltatás költségmentes igénybevétele, a meghatározott limitig.

A lehetőség tehát már meg van nyitva, most már csak a boltházlózatokon múlik, hogy bevezetik-e ezt a szolgáltatást. A napi.hu több üzletláncot is megérdeklődött erről, és többen vissza is jeleztek róla.

A CBA közölte, hogy franchise-rendszerben üzemelnek, vagyis az üzleteket működtető vállalkozások saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy a szolgáltatást bevezetik-e. A Tesco közlése szerint elsősorban a bankkártyás terminál tulajdonosának kell lehetővé tennie a szolgáltatást, a kereskedők csak ezután tudják összehangolni a saját rendszereikkel, mindazonáltal már vizsgálják a lehetőségeiket. Ugyanezt teszi a Lidl Magyarország is, de egyéb információval még nem tudtak szolgálni. Egyedül a Spar nem tervezi bevezetni ezt a szolgáltatást; legalábbis azok közül, akik válaszoltak eddig a megkeresésre.

Hogy a Penny-ben, az Auchan-ban, az Aldi-ban, vagy a Coop-ban folyamodhatunk-e majd készpénzfelvételre, arról sincs információ.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás