promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örülhetnek a benzines autótulajdonosok, szerdától kedvezőbb áron tankolhatnak
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olcsóbb lesz a benzin ára, de mi a helyzet a gázolajjal?

Június 28-án, szerdán ismét átváltozás lesz a hazai benzinkutakon. Azonban most csak a benzines autótulajdonosok örülhetnek igazán, ugyanis számukra lesz olcsóbb, kedvezőbb árú az üzemanyag.

A holtankoljak.hu hétfő délelőtt közölte, hogy a magyarországi benzinkutakon ismét változni fognak az árak, mivel csökkent a benzin nagykereskedelmi ára. Ez a különbözet pedig várhatóan a kiskereskedelemben is meg fog látszódni, szóval a hét közepétől így fognak kinézni az üzemanyagárak:

a gázolaj esetében nem lesz változás, továbbra is marad az 567 forintos literár, a benziné viszont lekúszik 576 forintra, ami 4 forintos árváltozást jelent.

A holtankoljak nemrég arról számolt be, hogy egy új adócsomag került előterjesztésre, ami nagy változást hozhat 2024 januárjától az üzemanyagárakat illetően. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség titkára szerint nagyjából 40 forintos drágulásra kell készülnünk - ez akkor fog megtörténni, ha a kormány a közzétett mértékben emeli meg a jövedéki adót.

„A minimális jövedéki adó mértéke euróban van meghatározva, Magyarország pedig az árfolyamingadozás miatt jó ideje billegett a határon. Pont ennek okán mára már nem biztos, hogy szükség lenne adóemelésre: most viszonylag erős a forint, legalábbis erősebb, mint tavaly év végén volt - akkor jártunk bőven 410 felett is, most már inkább a 370 körüli sáv a jellemző -, így euróban kifejezve is magasabb jelenleg itthon az adótartalom. Az is nagy kérdés, hogyan fog alakulni a forint árfolyama év végéig. De ha az emelés már szerepel a jövő évi adócsomagban, akkor valószínűleg eldöntöttnek tekinthető a kérdés”

- mondta Grád Ottó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás