promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy apró magyar községnek olyan mocskosul hangzó neve van, hogy abba az egész ország belepirul
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A pici település régi neve még ennél is pajzánabb volt.

Léteznek Magyarországon olyan települések, amiknek egész mókás, vagy bizonyos szempontból kellemetlen a nevük. Sokan például rendszeresen viccet csinálnak Bugyi vagy Mogyoród nevéből, ez pedig minden bizonnyal egyáltalán nem esik jól a helyi lakosoknak – bár valószínűleg ők is tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy milyen érdekesen/különlegesen hangzik az otthonuk neve.

Vannak kifejezetten pajzán hangzású településnevek is hazánkban, és sokszor valóban nehéz nevetés nélkül kibírni, ha megemlítjük, vagy valahol leírva látjuk őket. Ez persze nem rosszindulatból van, hiszen inkább a humort látják meg benne legtöbben, de így is okozhat problémát, ha esetleg kinevetjük valakinek az otthonát, ahol megszületett, és hosszú ideje ott él a családja is.

Nos, elég nehéz lehet ilyen szempontból azoknak, akiknek Pornóapáti az otthonuk.

Az osztrák határ mellett fekvő, Vas vármegyében található, nagyjából 300-400 főt számláló Pornóapátit még 1221-ben alapították, és akkor állítólag Pornónak hívták, egészen 1899-ig. Persze nem a felnőtt filmek miatt, hiszen akkoriban még nem léteztek, hanem elvileg a szláv Pernovo helynév miatt – az apáti névutótagja pedig az egykori ciszterci apátságra utal, így lett végül Pornóapáti.

Külön érdekesség, hogy az itt található, 1780-ban épült Árpád-házi Szent Margit tiszteletére szentelt római katolikus templomának tornyában van az ország legrégebbi, 1492-ben öntött harangja – már ezért is különleges helynek számít Pornóapáti, nem csupán a neve miatt.

Itt lehet meghallgatni egy mókás kis dalt, amiben érdekesen csengő településekről énekelnek – természetesen Pornóapáti is megemlítésre kerül:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás