promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Embertelen tömegpusztítás a Tiszán: védett állatokat irtottak jet skivel, pokoli kárt okoztak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rendőrség figyelméve: jet skis őrültek pusztították a Tisza ikonikus élőlényei, a tiszavirág "életű" kérészeket.

Hátborzongató eseményre hívták fel a figyelmet olyan lelkiismeretes szemtanúk, akik tegnap igazi, kíméletlen horrornak lehettek tanúi a Tiszán. Az egyik helyi, csongrádi érdekeltségű honlapnak nyilatkozva és fényképet beküldve számoltak be két őrült pusztításáról. A cs3.hu-nak arról értekeztek, mint olvasói riporterek, hogy két felelőtlen férfi a lehető legkomolyabb szándékossággal gyérítette a vízfelszínen úszó szárnyas rovarokat, a kérészeket. A más néven tiszavirágként illetett élőlényeket Magyarország nagyon tisztelt rovaraiként ismerjük, a nagy létszámuk ellenére is védettek, lévén az egész világon féltett a populációjuk. Az 5-38 milliméteres nagyságot elérő kérész darabja 10 ezer forintot ér. 

A jet ski sofőrje és utasa hosszú ideig cirkált Csongrádnál a Tiszában, hogy minél többet elpusztítsanak a kérészekből. A beszámoló szerint a teljesen dilettáns duó egyáltalán nem zavartatta magát a pusztítást értetlenül és tátott szájjal bámuló embereken. Mindezt pedig a legrosszabbkor tették, ugyanis ezekben a napokban történik a Tisza úgymond virágzása, amikor ezek az ikonikus rovarok a násztáncukat járják a víz felszínén, megkeresve az ideális párjukat a szaporodáshoz. Pedig a kérész olyannyira szigorúan védett állatfaj, hogy nem csak az élő, de még az elhullott példányok begyűjtése is szigorúan tiltott tevékenységnek számít.

„A két agyhalott össze vissza körözött, látszott rajtuk, hogy minél több állatot akarnak elpusztítani. Hogy lehet valaki ekkora barom?!”

- idézte a cs3.hu az olvasót, aki a fényképes beszámolót is küldte a weboldalnak. 

Tudtad-e, hogy a kérész a rovarok egyetlen olyan csoportja, amelynek tagjai röpképesen nem vedlenek? A kérészéletet sokan a rövid: néhány órás vagy legfeljebb pár napos élet jelképének tekintik. Az ivarérett kérészek túlnyomó többsége valóban ilyen rövid ideig repül, és ezért nem is táplálkozik: tevékenységét a nászra korlátozza.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás