promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem kell végzettség ehhez a könnyű álláshoz hazánkban, mégis iszonyatosan dőlhet a pénz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tapasztaltabbak ebben a munkakörben akár félmillió forintot is megkereshetnek.

A koronavírus-járvány alaposan felborította az életünket. Ugyebár nekünk otthon kellett csücsülnünk többségében, de pont ezért az internetes rendelések száma is roppantul megugrott. Az emberek elkezdtek rájönni arra, hogy tényleg jó, ha nem kell feleslegesen kitenni a lábukat a házból. Ez a kényelem a koronavírus-járvány ideje után is megmaradt.

A GLS Hungary akkor például elmondta, hogy a járvány ideje alatt alaposan növekedett a csomagszállítás iránti kereslet, különösen az online vásárlások miatt. A cég folyamatosan bővíti kapacitását, képzését és technológiáját, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek.

A GLS Hungary folyamatosan keres új futárokat az ország egész területén. A jelentkezőknek ki kell tölteniük egy online űrlapot, majd el kell menniük egy személyes interjúra. Ami ugyebár mindig szembetűnő, hogy a cég senkitől sem várja el az érettségit. Elég, ha az embernek megvan a nyolc általánosa, valamint egy B kategóriás jogosítványa.

Ahogyan a Pénzcentrum is kiemeli, csomagkézbesítő, gépjárművezető, sofőr vonalon elég nagy a munkaerőhiány Magyarországon. A lap utána járt, hogy ha minél magasabb kategóriájú jogosítvánnyal rendelkezünk annál komolyabb fizetésre számíthatunk.

Na de ugyebár sokan kérdezik, hogy mennyi az annyi? Egy GLS-futár fizetése függ a munkatapasztalattól, a teljesítménytől, na meg persze főleg a régiótól. A lap leírta, hogy a nettó bérek általában 240 ezer forinttól egészen 500 ezer forintig terjednek, de bizonyos hirdetéseknél még ennél is magasabb álomfizetéshez juthatunk. (A nettő bér ugyebár az, amit egészen biztosan készhez kapunk a levonások után.)

Kiemelték, hogy Budapesten is bőven keres futárt a GLS, ahol a kezdő alapbér 240 ezer forint, de ezt a teljesítmény függvényében 400-500ezer fölé is lehet növelni. A lényeg, hogy érdemes alaposan szétnézni, ha futárként akarunk elhelyezkedni a jövőben.

Egy dinamikusan fejlődő start-up cég fővárosi fuvarozás céljából keres például embert, és ők nettó 350-700 ezer közti mozgóbért ígérnek. A mozgóbérre vonatkozó megállapodást célszerű munkaszerződésbe foglalni, amelyben rögzíteni kell a jogosultság feltételeit, a kifizetés időpontját és módját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás