promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó változás a benzinkutakon, bekövetkezik az, amitől rengeteg hazai autós rettegett
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van egy elég rossz hírünk a magyar autósoknak.

Már jó ideje eléggé spórolós üzemmódra váltott szinte az egész ország, hiszen olyan rohamos tempóban drágulnak a különböző termékek, élelmiszerek, hogy azt már szinte lehetetlen követni. Minden egyes bevásárlás alkalmával mondhatni sokkot kapnak az emberek, hogy a kedvenceik mennyire megdrágultak, így elég nehéz manapság ügyelni a pénztárcánkra – sokan egyszerűen csak lemondanak dolgokról, ami elég szomorú, de esetenként sajnos elkerülhetetlen.

Persze vannak olyan dolgok, amiken általában szinte lehetetlenség lényegesen spórolni, és ilyen sajnos az üzemanyag is. Nem igazán van választék, vagy olyan hely, ahol akciós, vagy esetleg drasztikusan olcsóbb a benzin és a gázolaj, így a legtöbb autós kénytelen benyelni a drágulásokat, és annyiért megvásárolni ezeket, amennyiért a benzinkutak kínálják őket – leginkább csak reménykedni lehet, hogy nem emelkedik az üzemanyag ára.

Rengetegen figyelik, hogyan is alakul a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára a hazai töltőállomásokon, hiszen pár forint is számít – nos, most nem tudunk éppenséggel teljesen jó hírrel szolgálni ezzel kapcsolatban, ugyanis bekövetkezik az, amitől sokan féltek.

Szerdán már tapasztalhatták az autósok, hogy a benzin literenkénti átlagára stagnált, vagyis nem lett se drágább, se olcsóbb, viszont a gázolajé emelkedett, nem is kevéssel (persze ez nézőpont kérdése). Úgy tűnik, hogy június 23-tól is hasonló lesz a helyzet, ugyanis a benzin ára marad változatlan, a gázolajé pedig bruttó 5 forinttal több lesz a holtankoljak.hu információi alapján – ez egészen konkrétan azt jelenti, hogy péntektől 1 liter benzin továbbra is átlagosan 579 Ft lesz a töltőállomásokon, a gázolaj pedig 568 Ft-ra duzzad, aminek biztos, hogy sokan nem örülnek, ugyanis elég aggasztó, hogy zsinórban többször is drágulás történt.

Itt lehet megtekinteni egy hasznos előadást azzal kapcsolatban, hogyan csökkenthetjük a kocsink fogyasztását – és ezzel hogyan tudunk spórolni az üzemanyag költségeken:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás