promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Frusztráló hírt kaptak az autósok, súlyos változás jön a hazai benzinkutakon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bekövetkezett az, amit nagyon nem szerettek volna az autósok.

A magyar autósok többsége szinte folyamatosan figyeli, hogyan is változik az üzemanyag ára. Ez nem meglepő, hiszen manapság minden egyes forint számít, a drágulások mellett fokozottan kell ügyelnünk a pénztárcánkra, illetve arra, hogy mire is költjük a fizetésünket. A járműtulajdonosok ilyen szempontból kicsit meg vannak lőve, hiszen ha például munkaeszköz a kocsi, akkor mindenki kénytelen kifizetni a benzint, gázolajat, akármennyibe is kerül.

Igaz, hogy „mindössze” pár forintos szokott lenni a drágulás, vagy árcsökkenés, de sokak számára ez is nagyon fontos, tényleg nem mindegy, mennyit költ üzemanyagra az ember. Ráadásul sokszor hetente kétszer is szokott változni a benzin, illetve gázolaj ára, így sok kicsi sokra megy alapon egy folyamatos áremelkedés esetében a hetek, hónapok elteltével már jelentős drágulásról beszélhetünk.

Az autósok számára már az is nagy megkönnyebbülés, ha stagnál az üzemanyag ára, ha pedig pár forinttal olcsóbb lesz, akkor mindenki örül – nos, most van egy egész jó, illetve egy elég rossz hírünk ezzel kapcsolatban.

A holtankoljak.hu információi szerint június 21-től ismét frusztráló változás jön a benzinkutakra, ugyanis bruttó 4 forinttal fog drágulni a gázolaj literenkénti átlagára, vagyis elvileg szerdától 563 Ft/literért lehet majd megvásárolni a hazai töltőállomásokon – a benzin literenkénti átlagára viszont állítólag nem változik, az marad továbbra is 579 Ft, vagyis most a dieselesek jártak rosszabbul.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pénteken, vagy jövő héten hogy alakulnak az árak, de reméljük, hogy ez a 4 Ft-os drágulás nem lesz több a közeljövőben, illetve a benzin se lesz jóval drágább.

Akit érdekel pár tipp, hogyan lehet spórolni az üzemanyagon, az itt megnézhet ezzel kapcsolatban egy hasznos videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás