promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat a hazai benzinkutakon, erre nem számítottak az autósok

Váratlan fordulat a hazai benzinkutakon, erre nem számítottak az autósok

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Sokan meglepődtek, de ez most kivételesen nem egy rossz meglepetés volt.

Manapság olyan időket élünk, amikor szinte minden forint számít, minden pénznek helye van. Nem könnyű mostanában beosztani a fizetésünket, hiszen olyan tempóban drágulnak a különböző termékek, hogy elég nehéz a bevásárlással tervezni, így sokszor egyszerűen csak lemondanak a kedvenceikről az emberek a spórolás miatt – de van, hogy ezt nem igazán lehet megtenni.

Aki kénytelen autóval járni a munkahelyére, annak muszáj kifizetnie az üzemanyagot, akármennyit is kérnek érte a töltőállomásokon. Sokan szinte izzadva figyelik a benzin és a gázolaj árát, nehogy egy olyan drasztikus drágulás következzen be, amit már nem igazán bírna el az ember pénztárcája. Ilyenkor már 1-2 forintos árcsökkenésnek is örülnek az autósok, de bármi jobb, mint az áremelkedés.

Az utóbbi hetekben többször is megesett, hogy drágult az üzemanyag, de most van egy jó hírünk, ugyanis az a váratlan fordulat történt, hogy a mai napon elvileg nincs áremelkedés, vagyis fellélegezhetnek a magyar autósok.

A holtankoljak.hu információi szerint pénteken stagnál az üzemanyag ára, vagyis se a benziné, se a gázolajé nem változik a töltőállomásokon, ez pedig igazi örömhír lehet sokak számára, hiszen voltak, akik már szinte felkészültek a legrosszabbra is.

A benzin literenkénti átlagára továbbra is 579 Ft a kutakon, a gázolajé pedig marad 559 Ft, vagyis egy időre megnyugodhatunk, nincs drágulás, ugyanannyit kell fizetnünk az üzemanyagért, mint az elmúlt napokban.

Persze lehetne jobb is a helyzet, mondjuk egy jelentős árcsökkenéssel, de ennek is örülni kell, hiszen ilyen helyzetben a stagnálás is sikernek számít – főleg úgy, hogy egyelőre még nem tudjuk, mit tartogat a jövő, akár már a következő héten is bekövetkezhet az, hogy akár több forinttal is feljebb viszik a benzin és a gázolaj árát.

Ebben a videóban található pár hasznos tipp, hogyan tudunk spórolni az üzemanyaggal: