promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekeményít a NAV - erre készül hazánkban az adóhatóság ebben a hónapban
Borítókép:  MTI Fotó / Mohai Balázs
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NAV minden évben előre összeállított lista alapján végigjárja az országot és bizonyos létesítmények kiemelt figyelmet kapnak. Ezt előre közzéteszik, érdemes tehát elolvasni és amennyiben mi is érintettek vagyunk, akkor az átlagosnál is nagyobb figyelmet fordítani arra, hogy mindent rendben találjanak.

A tervezet a következőképpen alakul, vármegyék szerinti lebontásban:

Az egész országra érvényes, hogy június 1-től kiemelt figyelmet fordít a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezésekre.

Az ellenőröket főleg a szabályszerű működés érdekli, valamint azt is ellenőrzik, hogy valóban nem működtetik azokat az automatákat, ahol az üzembentartó bejelentette a szüneteltetést, vagy a megszüntetést. Továbbá azok is készüljenek, akik korábban figyelmeztetést kaptak a hiányzó regisztrációs szám miatt, mivel ezt ismételten meg fogják nézni.

Általánosságban elmondható, hogy a számla és nyugta-adást, az online pénztárgép megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és a jövedéki termékek értékesítését, illetve a forgalmazott áruk eredetét fogják főképp figyelni.

Kelet-Budapesten június 6-tól 12-ig a turisták által leginkább látogatott VI. és VII. kerületet fogják ellenőrizni.

Bács-Kiskun vármegyében a ballagási szezonra való tekintettel a virág- ajándék és ékszerboltokat vizsgálják. Illetve a strandokat és a fürdőhelyiségeket, fesztiválokat és rendezvényeket, valamint a szezonális gyümölcs- és zöldségárusokat.

Baranya vármegyében június 5-től 11-ig kell a revizorokra számítani:

Június 6-án Beremenden a Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor utcai üzletek, június 7-én Pécsett a kórházbüfék, június 8-án pedig Pécsett az Ybl Miklós utcai boltok és vendéglátóhelyek kerülnek sorra.

A magyében történő építkezéseken is bármikor megjelenhetnek a NAV munkatársai, így ott is számítani kell rájuk.

Békés vármegyében június 5-től 9-ig a távol keleti árukat értékesítő üzleteket fogják meglátogatni.

Hajdú-Bihar vármegye június 5-től 9-ig az eperárusokat és a szezonális, kitelepült bódékat ellenőrzik majd, illetve itt is megjelenhetnek bármelyik, a vágymegyében zajló építkezésen.

Heves vármegyében a közterületi szezonális gyümölcs-kereskedők lesznek a fókuszban.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében szintén a szezonális zöldség - és gyümölcsértékesítőket ellenőrzik, valamint a megyében zajló építkezéseket.

Nógrád vármegyében a következő felosztás szerint fognak ellenőrizni az igazgatóság kollégái a kifőzdékben és kisebb étkezdékben:

június 5. hétfő: Salgótarjáni járás

június 6. kedd: Bátonyterenyei járás

június 7. szerda: Balassagyarmati járás

június 8. csütörtök: Szécsényi járás

június 9. péntek: Pásztói járás

Pest vármegyében június 5-től 11-ig a dabasi vállalkozásokat veszik górcső alá.

Somogy vármegyében a szépségápolással kapcsolatos üzleteket, fodrászatokat, valamint az úgynevezett fizikai közérzetjavítókat látogatják majd meg.

Tolna vágymegyében a vegdéglátóhelyeket és az ételkiszállítással foglalkozó cégeket fogják vizsgálni, június 5-től 9-ig, az alábbi felosztásban:

június 5. hétfő: Dunaföldvár
június 6. kedd: Paks
június 7. szerda: Szekszárd
június 8. csütörtök: Dombóvár
június 9. péntek: Tolna

Vas vármegyében május 31. és június 15 között csapnak majd le a szemfüles ellenőrök a számítástechnikai boltokban és a ruhakereskedőknél, valamint a zöldség- és gyümölcskereskedőknél.

Veszprém vármegyében pedig a cukrászdák és a fagylaltozók számíthatnak kiemelt figyelemre, június 5-től 9-ig.

június 5. hétfő: Balatonalmádi
június 6. kedd: Veszprém
június 7. szerda: Balatonfüred
június 8. csütörtök: Tapolca
június 9. péntek: Várpalota

Forrás: uzletem.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás