promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sürgős figyelmeztetés a magyaroknak: vészesen közeleg a határidő, erre figyelj oda, ha SZÉP kártyád van
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A SZÉP kártya a korábbi papíralapú utalványok helyett került bevezetésre és a rengeteg kedvezményes lehetőség miatt igen hamar nagy népszerűségre tett szert a magyarok körében.

Azonban ennek az intézkedésnek éppen az volt a lényege, hogy a bérek ilyen módon történő kiegészítése által jobban felpörögjön a magyar gazdaság és a pénz országon belül, itthon legyen elköltve.

A kezdeményezés sikeres volt, idén januárban minden eddigi rekordot megdöntött a SZÉP kártya forgalom, azonban még így is sok a felhasználatlan összeg, ami így kiesik a kereskedelemből, ezáltal pedig ebben hiány keletkezik.

Ennek a problémának a megoldására hozta a kormány azt az intézkedést, miszerint a 2022. október 15-ig jóváírt összegeket holnapig, azaz 2023. május 31-ig van lehetőség felár nélkül felhasználni. Amennyiben az összeg ezután a határidő után is fentmarad a kártyán, akkor azt egy +15%-os díj fogja terhelni, így sokkal kevesebbet fog érni a pénzed.

A SZÉP kártyáknak három úgynevezett zsebe/alszámlája van:

a vendéglátás, a szálláshely és a szabadidiő. A vendéglátás az étkezés, a szálláshely a nyaralás, a szabadidiő pedig általában a szótakoztató tevékenységeket jelenti, azonban ezek az utóbbi időben összefolytak és a legtöbb helyen bármit lehet bármelyik zsebből fizetni.

A SZÉP kártya elfogadóhelyek listája az utóbbi években hihetetlenül kibővült, ezt a fizetési módot szinte már mindenhol elfogadják, így valószínűleg nem lesz nagy kihívás elkölteni a rajta található összeget.

Amennyiben épp semmilyen "luxus" kikapcsolódásra nem vágyunk, akkor a legöbb helyen a nagybevásárlás lebonyolítása is megoldható a SZÉP kártya egyenleggel. Az elfogadóhelyek listája ellenőrizhető a kártyákat kibocsájtó bankok oldalán, így képbe kerülhetünk azzal, hogy hol is tudjuk elkölteni a pénzünket.

Ha te is rendelkezel felhasználatlan összeggel a SZÉP kártyádon, akkor gyorsan döntsd el, hogy mivel lepnéd meg magad a legszívesebben és mindenképpen használd fel az egyenleget, ugyanis erre később már csak jóval drágábban lesz lehetőséged!

(Forrás: portfolio.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás