promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan változás a benzinkutakon, erről mindenképp tudniuk kell az autósoknak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan vártak már erre, de sajnos nem lehet teljes az öröm.

Manapság leginkább a spórolás körül kering a legtöbb család gondolata, hiszen a folyamatos drágulások mellett az embernek kétszer is meg kell gondolnia, hogy mire költ. Van, hogy nemes egyszerűséggel lemondunk a jól megszokott, az utóbbi időszakban túlzottan megdrágult termékekről, és persze olyan megoldás is van, hogy olcsóbb, kedvezőbb alternatívát keresünk – de az üzemanyag esetében ez nem igazán járható út.

A hazai autósok valószínűleg megszokták már az örökké tartó hullámvasutazást, amit a benzin és a gázolaj árfekvése végez. Hol drágul, hol olcsóbb lesz az üzemanyag, néha csupán 1-2 forint a különbség, de van, amikor drasztikusabb a változás. A jelenlegi körülmények között a kis dolgoknak is örülni kell, ezért ezt a szemléletet előtérbe helyezve most azt mondjuk, hogy van egy kifejezetten örömteli hírünk.

A holtankoljak.hu információi szerint

június 2-től 2 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, a benziné pedig állítólag nem fog változni a jelenlegihez képest.

Hogy ez mit is jelent pontosan? Azt, hogy péntektől elvileg továbbra is átlagosan bruttó 576 Ft-ért lehet megvenni a magyar töltőállomásokon 1 liter benzint, a gázolaj esetében pedig ez az ár 554 Ft lesz – ennek pedig bőven lehet örülni, hiszen az utóbbi hetekben szinte folyamatosan emelkedett az üzemanyag ára, így már a stagnálás, illetve a pár forintos csökkenés is remek hírnek számít, azt is megérzik az autósok.

Persze nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, hiszen előfordulhat, hogy a következő héten megint több forinttal emelkednek az árak, és az is könnyen elképzelhető, hogy jelentősen olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is – egyelőre az tűnik biztosnak, hogy nagyjából a fent említett árakkal érdemes kalkulálniuk azoknak, akiket érint a dolog, és szeretnek felkészülni.

Ebben a videóban van pár tipp azzal kapcsolatban, hogyan lehet spórolni az üzemanyagon:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás