promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali változás a benzinkutakon, egész Magyarországon érvénybe lép
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Váratlan bejelentés jött a magyarországi benzinkutakról. Erre most senki sem számított.

Ahogy azt a Promotions is megírta, május 24-én, szerdán egy jelentős drágulás következett be a magyarországi benzinkutakon, ugyanis a benzin ára bruttó 9 forinttal, míg a gázolajé pedig bruttó 6 forinttal literenként.

Senki se gondolta volna, hogy a pünkösdi hosszú hétvége előtt lesz még egy drágulás, de a holtankoljak.hu egy azonnali változást jelentett be, ami május 26-án, pénteken érvénybe is lépett.

Az üzemanyag még tovább drágul Magyarországon, a benzin esetében a változás mértéke bruttó 8 forint, míg a gázolaj ára bruttó 4 forinttal emelkedik.

Ez azt jelenti, hogy a hét második felében már nem a szerdai árakon tudunk tankolni az autónkba, pénteken már így alakulnak az átlagárak a hazai benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 574 Ft/liter
  • Gázolaj: 555 Ft/liter

Azt nem tudni, hogy ez már az a drasztikus drágulási folyamat-e, amit a GKI korábban megjósolt, ugyanis ők azt mondták még április közepén, hogy a következő két hónapan olyan mértékű várható Magyarországon, hogy újra 600 forint fölé ugrik majd mind a benzin, mind a gázolaj literenkénti ára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás