promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szerdától jelentős drágulásra számíthatnak az autósok, érdemes addig cselekedni, ha valaki spórolni akar
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sajnos ismét kevesebb pénz marad az autósok zsebében.

Mindig is jellemző volt, de az utóbbi hónapokban még jellemzőbb a hazai vásárlókra a spórolás, hiszen a folyamatos drágulás mellett senki se szeretné, hogy kevesebb pénze legyen. Ilyenkor jönnek be a képbe az olcsóbb üzletek, kedvezőbb termékalternatívák és az, hogy nemes egyszerűséggel lemondunk pár dologról – de vannak olyan dolgok, amikről nem igazán, vagy csak nehezen lehet lemondani, mint például az üzemanyag.

Vannak olyan autósok, akik tömegközlekedésre váltottak, de a járműtulajdonosok jelentős része inkább kifizeti a drágább üzemanyagot, ennek pedig rengeteg oka van. Egyesek a kényelem miatt nem mondanak le a kocsikázásról, míg másoknak egyszerűen nincs lehetőségük máshogy közlekedni akár a munkahelyükre. Ezért figyelik olyan sokan árgus szemekkel, hogyan is alakulnak a különböző üzemanyagok árai, és szinte mindenki rögtön a szívéhez kap, ha már csak pár forinttal is drágulnak – nos, most van egy rossz hírünk: a holtankoljak.hu információi szerint szerdától jelentős drágulásra számíthatnak az autósok.

A benzin literenkénti átlagára bruttó 9 forinttal növekszik, a gázolajé pedig 6 forinttal lesz drágább.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy május 24-től tovább folytatódik az üzemanyagárak mostanában tapasztalható emelkedése, így a 95-ös benzin átlagosan 566 Ft/liter lesz, a gázolaj pedig 551 Ft/liter.

Sokat számít ez a pár forintos áremelkedés is, rengetegen vannak, akik ezt is megérzik majd, szóval elképzelhető, hogy ma, illetve holnap jóval nagyobb lesz a forgalom a töltőállomásokon, és páran spórolás céljával feltankolnak, amíg a szerdaihoz képest kedvezőbb a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára – erre jobb, ha mindenki felkészül, aztán azt is érdemes izgatottan várni, hogyan alakul a továbbiakban a különböző üzemanyagok ára.

Itt lehet megnézni egy videót, amiben megosztanak pár hasznos tippet azzal kapcsolatban, hogyan lehet spórolni az üzemanyagon:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás