promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan gigászi bejelentést tett a BKK, amire már 5 és fél éve várnak a budapestiek
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fellélegezhet egész Budapest, végre lezárul egy sokak számára megterhelő időszak.

Biztosan sokan megtapasztalták az utóbbi években Budapesten azt, hogy egyes szakaszokon, megállóknál nem közlekedett az M3-as metró, helyette pedig pótlóbuszok szállították a frusztrált és türelmetlen utasokat. Ezek a járművek köztudottan átmeneti megoldások, de elég sokáig tartott a metróhálózat felújítása, így több éven keresztül kellett ilyen egységekkel közlekedniük az embereknek az M3-as metró vonalán – de ennek hamarosan vége.

A Budapesti Közlekedési Központ, vagyis a BKK sokak legnagyobb örömére bejelentette a közösségi oldalán azt, amire már rengetegen vártak már szinte epekedve – sőt, egyesek rendszeresen azzal viccelődtek, hogy talán majd csak az unokáink idejében jön el ez a pillanat:

5,5 év után végre véget ér a metrófelújítás.

Május 22-től, azaz hétfő délutántól újra a teljes vonalon fog közlekedni az M3-as metró, az utasok pedig elfelejthetik a pótlóbuszozást, amit olyan sokan utáltak leginkább a kényelmetlenség és a folytonos várakozás, tömeges ostromok miatt.

Az M3-as metró a Kőbánya-Kispest megállótól egészen az Újpest-központig fog közlekedni kihagyott állomások nélkül, vagyis a tömegközlekedéssel utazók végre teljes egészében visszakapják Magyarország talán legforgalmasabb vonalát, amit már hosszú ideje újítgattak – és a legtöbb elkészült megálló nagyon szép, letisztult és modern kinézetű lett az eddigi visszajelzések alapján.

A BKK hatalmas híre persze nemcsak a metróval utazóknak jó, hanem az autósoknak is, hiszen az M3-as metrópótlóbuszok pihentetésével egy kicsit a fővárosi közlekedés is fellélegezhet, és ennek is biztos, hogy nagyon sokan örülnek.

Itt lehet megtekinteni a Budapesti Közlekedési Központ bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás