promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1 millióra is büntethetik a magyarokat, ha ezt megteszik otthon - Erre mindenképp oda kell figyelni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem.

Ahogy jön a nyár, kezd jó idő lenni, úgy indul meg a grillszezon is, amit persze nemcsak azok élveznek, akiknek kertes házuk van. Rengetegen szeretnek sütögetni Magyarországon, hiszen utánozhatatlan annak a hangulata, mikor áthívjuk a családot, barátokat, eszünk-iszunk, jókat beszélgetünk, és élvezzük a társaságot – de nem mindenki gondol bele abba, hogy milyen veszélyes lehet egy ilyen esemény, főleg egy társasház erkélyén.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán megjelent egy figyelmeztetés, ami után valószínűleg sokan rögtön a szívükhöz kaptak, ugyanis igazán súlyos büntetést kaphatnak azok, akik nem úgy sütögetnek, ahogy kéne.

„Gázpalackról működő grillt, vagy zsámolyt társasház erkélyen tilos működtetni, ahogy a faszénnel, brikettel, parázsló fával működő eszköz sem használható biztonságosan. Ha valaki megszegi ezt a szabályt, 20 ezer forinttól egymillió forintig terjedő tűzvédelmi bírság szabható ki érte. Ennek mértéke mindig az adott körülményektől, a tevékenység veszélyességétől, tűzveszélyességétől függ”

árulta el kommentben a katasztrófavédelem, vagyis rendesen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak, akik nem tartják be a szabályokat sütögetésnél.

A posztban arra figyelmeztetik az embereket, hogy ne grillezzenek az erkélyen gázpalackról, ne dobják ki a kihűltnek tűnő parazsat a hulladékos zsákba, illetve lehetőleg ne sörrel oltsák el a tüzet, hanem inkább porral oltóval – ha meg baj van, akkor mindenki hívhatja a 112-es segélyhívószámot, de azért igyekezzünk mindenképp elkerülni azt, hogy komoly problémát okozzon egy sütögetés.

Ha esetleg valakinek megjött a kedve a biztonságos grillezéshez, akkor itt egy videó, amiben Széll Tamás elárul pár trükköt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás