promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon is van egy Chicago, de már mindenki megfeledkezett róla, pedig most is naponta milliók fordulnak meg ott
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egykor a magyarok „csikágóként” emlegették ezt a helyet, de ez már feledésbe merült.

A magyaroknak természetesen Magyarország a világ közepe, hiszen itt minden megvan, ami kell. Még a „magyar tenger”, a Balaton is a rendelkezésünkre áll, szóval fantasztikusak az adottságaink, a turisták is csak tátott szájjal nézik, milyen gyönyörű például a Duna által kettészelt fővárosunk, Budapest – amivel kapcsolatban számtalan olyan érdekesség van, amiről sokan még csak nem is sejtenek.

Fenti cikkünkből kiderül, hogy Budapest egyik legikonikusabb helye, a Hősök tere alatt igazán izgalmas dolog lapul, de nem ez a fővárosunk egyetlen titka, ugyanis van egy környék, amit állítólag sokan csak Csikágóként (vagyis: Chicago-ként) emlegettek annak idején, és nem véletlenül – bár hiába az amerikai Chicago a legendás Chicago Bulls otthona, sajnos nem éppen pozitív dologról van szó, mivel összességében ez egy elég negatív megítéléssel rendelkező város életszínvonal és bűnözés szempontjából.

Az 1880-as években rendkívül gyorsan épültek fel a magas sorházak a mai Thököly út, Dózsa György út, Damjanich utca és Rottenbiller utca által határolt városrészben, ezért hasonlították Chicago-hoz Terézváros bizonyos részét – illetve az is közrejátszott, hogy a hirtelen népességnövekedés miatt nem volt éppen a legjobb a közbiztonság, illetve a zöld területek is eltűntek.

Az elvileg szegényesnek és szürkésnek ható magyar Csikágó peremén volt egy azóta már lebontott bérháztömb, amit Százháznak hívtak, és nem volt éppenséggel jó híre, állítólag elég furcsa alakok gyűltek össze ott, szóval jobban tette annak idején az ember, ha elkerülte azt a környéket.

Ezek alapján sajnos hiába hangzik jól, illetve nagyviláginak az, hogy volt egy magyar Csikágó, ez sajnos nem igazán jelentett jót, így nem meglepő, hogy az emberek az utóbbi nagyjából 140 évben megfeledkeztek róla, hiszen nem kellemes emlékekről van szó – pedig most is milliók fordulnak meg a környéken.

Aki szeretné esetleg tesztelni a tudását Budapesttel kapcsolatban, az itt megteheti ezzel az izgalmas kvízzel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás