promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így lopott el észrevétlenül 9000 liter üzemanyagot három magyar férfi a benzinkútról
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hogy lehet észrevétlenül ellopni 9000 liter üzemanyagot? Hát így!

Súlyos kockázatot vállalt két benzinkutas akkor, amikor valószínűleg teljesen meggondolatlanul a gyors meggazdagodás reményteljes érdekében kifundálták a nagy tervet. Ötletük az volt, hogy kihasználva a rendszer gyengeségeit kiskaput nyitnak, és tulajdonképpen talicskával hordják ki a pénzt a számukra munkát adó benzinkútról. A két meg nem nevezett férfi 2020. novembere és 2021. februárja között adta a fejét a bűnözésre, aminek természetesen nem lehetett más a vége, mint a lebukás és az elszámoltatás. A kiskunhalasi üzemanyag tolvajokat és egy "civil" tettestársukat a minap ítélte el a Kiskunhalasi Járásbíróság a helyi ügyészség indítványozásának megfelelően. 

A férfiak tehát még évekkel ezelőtt követték el cselekményüket, ám a bizonyítása eljárásban még ilyen sok időnek kellett eltelnie, mire a nyomozó-ügyészség pontot tett az akta végére. A két benzinkutas azt a lehetőséget használta ki, hogy az állomáson időről időre megszakadt az online kapcsolat a kútoszlop vagy oszlopok és a kassza között. Ezen időszakokban töltöttek különböző, természetesen előre megbeszélt autókba és kannákba üzemanyagot.

A bűnös erkölcsű hónapok alatt 8 ezer liternél is több benzint és gázolajat használtak saját maguk, illetve értékesítettek mások irányába.

haszon ugyanis csak az ő zsebükben maradt, lévén az offline állapotnak köszönhetően megkerülték a számlázási rendszert. Azonban a hiányzó mennyiség hamarosan szemet szúrt a könyvelésben. 

A nyomozás szerint huszonöt alkalommal történt meg a hiba kihasználása a kutasok és egy külsős bűntársuk segítségével, rendre az éjszakai műszak alacsony forgalmú idejében. Az ügyészség beszámolója szerint a károkozás mértéke elérte a 3,2 millió forintot, amit a felelőtlen tolvajoknak esélye sincs megtéríteni a károsult vagy károsultak felé. A bíróság a két benzinkutast felfüggesztett börtönbüntetésre, míg harmadrendű vádlottat pénzbüntetésre kötelezte. Továbbá a verdikt szerint igenis vissza kell fizetniük a kárértéket a benzinkút üzemeltetőjének. Ellenkező esetben még arra is kényszeríthetők lesznek, hogy annak értékét is fogházbüntetés során leüljék egy honi büntetés-végrehajtási intézet falai között.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás