promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes állat jelent meg Magyarországon - könnyen belehalhatsz a találkozásba, ha nem követed a tanácsokat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy Medve jelent meg, ami akár veszélyes is lehet a kirándulókra Magyarországon.

Hála égnek elég ritka az olyan Magyarországon, hogy egy vadállattal való találkozásba belehalhatunk, de jobb elkerülni az ilyenen helyzeteket, vagy legalábbis tudni, hogy mit kell ilyenkor csinálni.

Most a Bükkalján elhelyezett vadkamerák több alkalommal is rögzítettek egy elsőnek aranyosnak tűnő medvét, ami azonban veszélyforrást jelenthet az arra kószálók számára. Az állatról ide kattintva láthatunk egy képet is. Az EGERERDŐ Zrt. figyelmeztetést is adott ki, hogy a saját biztonsága érdekében mindenki körültekintően közlekedjen a Bükkben az erdei kirándulások közben.

Magyarországon is vannak fontos szabályok kiadva, hogy mire kell figyelnünk, ha összefutunk egy medvével. Persze az első, és legfontosabb, hogy ne is akarjunk az útjába kerülni, mivel a vadállat sem szeretne velünk találkozni. Ha zajt keltünk, például beszélgetünk a társainkkal, akkor a medvék el fognak minket kerülni.

Fontos az is, hogy ne hagyjuk el a kijelölt turistaútvonalat, és ne kezdjünk az átláthatatlan bozótosba felfedezőset játszani. Ha véletlenül mégis találkozunk a medvével, és az állat nem vett észre minket, akkor lehetőleg feltűnés nélkül, halkan, a medvét szemmel tartva, hátrálva távolodjunk el a helyszínről.

Miközben figyeljük a medvét, de ő szintén észrevesz minket, akkor ne keressük a szemkontaktust, és ne is próbáljuk elzavarni. Ilyenkor két lábra állhat, de azt a jobb tájékozódás érdekében teszi. A medvék nagyon gyorsak és ügyesek, így ha megpróbálunk elszaladni, nagy valószínűséggel nem sikerül elmenekülnünk.

A medvék az élelem miatt sokszor kerülnek kapcsolatba az emberekkel, ezért fontos, hogy figyeljünk oda a konyhai hulladékokra, az ételmaradékokra és az élelmiszerre. Fontos, hogy a kirándulásra ne vigyünk magunkkal erős illatú élelmiszereket.

Ha a medve esetleg közeledik felénk, lassan hátráljunk. Ne forduljunk el tőle, mert az provokáló lehet, és fokozhatja,hogy támadásba lendüljön. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat, és elkerülni a konfliktust. A medvék általában akkor támadnak, ha úgy érzik, hogy veszélyben vannak, így ha nem állunk az útjába, akkor valószínűleg sikeresen megúszhatjuk a nagyobb bajt.

Ha medvével találkozunk, akkor a 06-30-861-3808-as telefonszámon lehet ezt jelenteni, vagy éppen tanácsot kérni, ha veszélyben érezzük magunkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás