promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos bírságra számíthatnak a magyar autósok, erről az új szigorításról sokan még csak nem is tudnak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg pénzt veszíthetnek azok az autósok, akik nem vigyáznak.

Magyarországon mondhatni komoly problémának számít a gyorshajtás, ugyanis állítólag csupán 2021-ben több, mint 16 milliárd forintot fizettek ki büntetésként az érintettek. Rengeteg dologra kell odafigyelniük a magyar autósoknak, hiszen a szabályok folyamatosan változnak, és most is történt egy olyan módosítás, amivel mindenképp számolni kell, mivel súlyos pénzösszegek bánhatják, ha valaki hibázik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) is megerősítette, hogy május 1-től szigorítottak a gyorshajtás szabályain, de erről sokan még csak nem is tudnak, pedig nagyon fontos lenne ezzel tisztában lenni, ugyanis már minimális sebességtúllépés után is komoly bírságot kaphatnak a gyorshajtók – akár 30 ezer és 300 ezer forint között is lehet ez a büntetés nagyobb sebességhatár-átlépéseknél közigazgatási bírságként.

Eddig a rendszer tolerálta az 53 km/órás sebességet az 50-es táblánál, de már nem, vagyis egy közlekedési ügyekre szakosodott ügyvéd szerint ilyen esetekben már 51 km/órás sebességnél is megbírságolhatják a gyorshajtókat.

Ez pedig azért is problémás, mert egyes régebbi autók sebességmérői nem pontosan mutatják a sebességet, vagyis a vezetők hiába látnak 50-et a mutatón, valójában lehet, hogy annál kicsit gyorsabban mennek, és megbüntethetik őket a traffipax mérése alapján – ilyen esetekben elég nehéz bizonyítani az igazunkat, de elvileg a modernebb autóknál már nincs ilyen gond, ott pontosabbak a műszerek.

Viszont azokon a szakaszokon elvileg meg lehet úszni a gyorshajtást, ahol a szabályszegés után nem állították meg az autóst, és az objektív felelősség elve alapján bírságolnak – de persze jobb a békesség és a pénztárcánk érdekében betartani a szabályokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás