promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos baki történt az Ötös lottó sorsolásán - Bay Éva próbálta menteni a menthetőt
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyszer a legendás Bay Éva lélekjelenléte és profizmusa kellett ahhoz, hogy nagyobb botrány ne alakuljon ki a sorsoláskor.  

Még mindig csak 70 esztendős az elképesztően lendületes és fiatalos Bay Éva, akinek mind a neve, mind az arca összefonódott a magyarországi lottósorsolásokkal. A kecskeméti születésű egykori bemondó és műsorvezető korábban vezette az ötös-, illetve a hatos lottó sorsolásokat is. Utóbbit mellett tarthatott ki a legtovább, lévén egészen 2011. nyaráig házigazdáskodott a népszerű játék tv-műsorában az RTL Klub palettáján. Kedves hozzáállása és szerethető orgánuma az emberek kedvencévé tette, nem meglepő hát, hogy éppen a saját fia, Marczali László vette át tőle a stafétát a hatos lottó vezetésében. 

Több, emlékezetess sorsolás is fűződik Bay Éva nevéhez, ám mind közül kiemelkedik egy mind a mai napig megcsodálható videó a kilencvenes évek első feléből. A Youtube-on is felllelhető videó leírása erősen hatásvadász, lévén az nem kevesebbet állít a feltöltője által, miszerint az alapgép és a tartalék gép golyói összekeveredtek. Nos, ez nem igaz, ennél sokkal egyszerűbb, ám mégis nagyon kínosan kellemetlen a valóság. 

A beköszönés után még nyugodtan indul működésbe a vákuum-gép, és érkezik előbb a 18-as, majd a 61-es is. Azonban a harmadiknak sorsolt 21-es nem akar legurulni a rámpán, hanem a csővel együtt visszamegy a kis társai közé. Bay Éva nem esett kétségbe, hanem egyből a sorsolási bizottsághoz fordult, akik bejelentették lényegében azonnal, hogy folytatják a kettes számú géppel a sorsolát. A már kihúzott első három nyerőszámot nélkülözve, értelemszerűen. A kézi rásegítés után Fortuna még a 17-est és a 10-est "küldte".

A közelmúltban beszámoltunk egy sokkal durvább és nagyobb botrányt okozó lottó sorsolásról is. Szerbiában ugyanis a megbundázás félelme miatt még az országuk államfője is nyomozást sürgetett, pedig inkább csak a véletlenek összejátékáról lehetett szó. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás