promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívszorító videó, ahogy magyarok őrületes tömege várta Ferenc pápát a legendás budapesti arénában
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy korábbi félelmes jóslat szerint a Papp László Arénában is vendégeskedő Ferenc Pápa bevégzi a katolikus egyház sorsát. 

Magyarok kicsit sem zavartatták magukat, és remek ízelítőt adtak a Szentatyának abból a fajta rajongásból és tiszteletből, ami holnap vár rá a Kossuth téren. Ugyanis a Vatikán s a római katolikus egyház feje telthát előtt jelenhetett meg a Papp László Sportarénában. A magyarok lelkesedése hatalmas, ráadásul az argentin pápa a regnálása alatt először jár egy országban másodízben, ráadásul most tartósan látogatott el tegnap hozzánk, lévén csak holnap kel útra. Azonban addig még vasárnap délelőtt egy több százezer fős mise celebrálása várja még szeretett fővárosunkban.

Szinte biztos, hogy a nagyreformer Ferenc pápát lassan akkor közmegelégedés övezi Magyarországon, mint nagy elődjét, II. János Pált, aki szintén több alkalommal vendégeskedett hazánkban. A lengyel egyházi szentség remek utat taposott ki kései utódjának, aki a jelek szerint, és kissé megrendült egészségi állapota ellenére is élvezi a látogatását. Pedig még az időjárás sem feltétlenül kegyes a tegnap délelőtt landolt pápai küldöttséghez. 

Érdekesség, hogy hazánk ennyire kiemelt szerepet játszik a velünk együtt szintén folyamatosan békét hirdető Ferenc munkásságában. Reméljük, hogy akár nem is utoljára jár nálunk az éppen tíz éve pápaként tevékenykedő méltóság, azonban hajlott kora miatt félő, hogy nem lesz lehetőségünk több ilyen eseményre. Sőt, egy idegborzoló jóslat szerint másoknak sem, mert Ferenc pápával lezárulhat a vatikáni pápaság sora. Reméljük nem lesz igazi a jövendölésnek.

Mindenesetre ma délután teltház, 11 ezer magyar ember szabályosan tombolt örömében a Szentatya érkezésekor. 

A minap megemlékeztünk arról is, hogy először 1052-ben járt Magyarországon pápa. Akkor IX. Leó látogatott el Pozsony városába, szintén a béketeremtés jegyében. Ugyanis a Magyar Királyság éppen nagy harcban állt a Német-római Birodalommal. Végül a pápa közbenjárására tették le a fegyvert a hadak egykori fővárosunk alatt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás