promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van email-ed? Az FBI figyelmeztetése a magyarokat is nagyban érinti
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az FBI elsősorban a magyarok körében is népszerű Gmail miatt adott ki figyelmeztetést a csalók ellen.

A Sun cikke szerint az FBI komolyan gondolja, hogy világszerte érdemes figyelmeztetni az embereket az internetes levelezés kockázataira, ugyanis reneszánszát éli az olyan élhetetlenül aljas és gonosz pénzszerzési módszer, mint a piramis-játék szervezése. A módszer trükkje, hogy a beépülő felhasználók a jövőbeli nyereség reményében először befizetnek az alapba, és csak várják ás várják a beteljesülést. Természetesen mindez hiába, ugyanis a sokszor valóban hivatalosan létező cégek egyszer csak felmarkolják a beinvesztált összegeket, és nyom nélkül felszívódnak. 

A Szövetségi Nyomozó Iroda, mely tagadhatatlanul nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon jelen van, közzétette az aggasztó információját. Ugyanis az FBI híres és hírhedt informatikusai kiszűrték, hogy melyik az a két kulcsszó, amely szinte garantáltan azt jelenti egy email esetében, hogy megcéloztak minket egy támadás képében. Ez a két nevezetes kulcsszó pedig nem más, mint a:

Guaranteed return vagy magyarul, garantált megtérülés.

Ugye mennyire ismerős ez a két szó, melyek általában a spam mappánkban fordul elő? Nem véletlen. Az FBI adatai szerint ez a (két) bűnös kifejezés szinte száz százalékban a már fentebb emlegetett pénzügyi visszaélést takargatja. A nyomozók tisztában vannak vele, hogy a pénz a Föld összes emberének esetében remek gyújtópont egy esetleges csapdába csalásra, ezért is találták fontosnak azt, hogy eljuttassák a figyelmeztetést a lehető legtöbbek felé. 

Ugyan vannak olyan cégek, amelyek általában konyhai eszközökkel vagy kozmetikai termékekkel foglalkoznak legálisan, és a piramis-elv mentén végzik működésüket, ám az ő promóciós felépítésük eltér ettól a tömeges és arctalan megszólítástól. Ezek a vállalatok inkább a személyes felkeresés hívei, nem úgy, mint a visszaéléseket elkövetők. Akik a statisztika szerint a legnagyobb felhasználó táborral bíró Gmail-t, illetve a közösségi oldalak üzenőfelületeit használják fel öncélú, halászháló jellegű próbálkozásaikra. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás