promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló hírt kaptak a magyar autósok, elszabadul a pokol a hazai benzinkutakon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drasztikus, kétszámjegyű drágulás jön Magyarországon.

Tovább csökkennek az üzemanyagárak Magyarországon. Szerdától a benzin ára bruttó 7 forinttal, míg a gázolaj bruttó 6 forinttal kerül majd kevesebbe, ami azt jelenti, hogy április 19-től így alakulnak majd a nagykereskedelmi átlagárak:

  • 95-ös benzin: 603 Ft/liter
  • Gázolaj: 579 Ft/liter

Bár most ismét kicsit csökkennek az üzemanyagárak, ha hihetünk a GKI-nak, akkor ezt csak a vihar előtti csend. Ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a következő kép hónapban valóban drasztikus drágulás várható.

„Bármikor elérheti az olaj hordónkénti ára a százdolláros szintet. Ez viszont azt is jelenti, hogy a kutakon 6-8 százalékos drágulás várható”

- nyilatkozott az RTL Híradónak Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon nemsokára 50 forinttal is többe kerülhet a benzin és a gázolaj literára. Ez alaposan sokkolhatja most a magyar autósokat, ha valóban 650 forint körüli üzemanyagárak lesznek, akkor biztos többen visszafogják majd a kocsikázgatást, és csak akkor ülnek volán mögé, amikor feltétlenül szükséges.

Ez a hajmeresztő jövőkép - ami nincs is olyan messze - komoly problémákat is okozhat a következő hetekben. Előfordulhat, hogy sokan megrohamozzák majd a benzinkutakat, hogy előre teletankolják az autójukat, és néhány kannába még félre is tegyenek belőle.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás