promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli bejelentést tett a MÁV, a magyar utazóközönség régóta várt erre
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A MÁV bejelentése igazi örömhír lehet az utasoknak.

A MÁV egy izgalmas bejelentést tett péntek reggel: közölték, hogy ebben az évben is megrendezik a retró hétvégét, amikor a magyarországi utazóközönség ismét a régi korok járműivel utazhat.

A közlemény szerint most először, április 15-én és 16-án a Miskolc-Tornanádaska vonalon két retró szerelvény is forgalomba áll. Az M41-es, becenevén Csörgő dízelmozdony az 50 éves évfordulójára szervezett rendezvénysorozat első programjaként közlekedik majd a Miskolc-Tornanádaska vonalon korhű személykocsikkal. Az egyik szerelvény három fülkés poznani (Bo és Bko 20-37), a másik kék festésű Bhv kocsikból (20-07) áll majd, utóbbiban lesz egy, a közelmúltban felújított különleges retró Dalida üléshuzatos Bhrv (20-05 503) jármű is.

Emellett a MÁV a Samu becenevet viselő, magyar gyártmányú BVmot villamos motorvonatot is forgalomba állítja, mégpedig a Keleti pályaudvar és Gyöngyös közötti útszakaszon. A tájékoztatás szerint Hatvan vasútállomás és a Volán-telep között ezen a napon a rendezvény időszakában külön autóbuszjárat közlekedik, amely a Budapest felől délelőtt érkező, illetve délután Budapestre induló Samu szerelvényhez csatlakozik. További részletekről, illetve a menetrendről a MÁV honlapján olvashattok.

Április 15-én lesz a Volánbusznak a Retró Napja is, aminek fő attrakciója a teljesen felújított Ikarus 30-as; a "Nejlon Piroska" néven ismert járműtípus volt az Ikarus első, tömegesen gyártott közlekedő eszköze. A II. világháború után a kistelepüléseket ezekkel a buszokkal kapcsolták be az ország vérkeringésébe, mostanra ez az egyetlen maradt meg belőle.

A hatvani Retró Napon ott lesz még az úgynevezett Bikarus is, ami 50 év után újult meg. Az Ikarus 556-os tavaly áprilisban mutatkozott be Hatvanban, majd az október 23-i hétvégén visszakerült Pécsre, ahol 1969 és 1976 között teljesített szolgálatot. Erről a retró járatról a Promotions is írt korábban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás