promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli változás a Mastercard kártyáinál, azonnal eltávolítják őket
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly változás lesz a MasterCard bankkártyáinál, ami a magyarországi kártyatulajdonosokat is érinti.

„Van, amit nem lehet pénzért megvenni. Minden másra ott a MasterCard”

- ismerős a jelmondat, igaz?


A MasterCard az egyik legnépszerűbb bankkártya típus, ami az 1966-os alapítása után 13 évig még Master Change néven működött. Később Eurocard MasterCard-ként is emlegették az Eurocarddal való együttműködésük miatt, 2006-ban viszont MasterCard Worldwide-ra változtatták a nevüket - a globális terjeszkedés érdekében. Mind ez idáig elég sok változást eszközöltek ennél a bankkártya típusnál: 2016-ban új logót kapott, 2019-ben elhagyták a MasterCard feliratot, és csak az ikonikus piros és sárga körök maradtak a logón; ráadásul ugyanebben az évben bevezették Magyarországon a MasterCard presztízs kártyáját, a World Elite-et.

Az Infostart most egy rendkívüli változásról adott hírt, ami a magyarországi MasterCard kártyatulajdonosokat is érinti, ugyanis a cég bejelentette, hogy 2028-ig eltávolítja az úgynevezett első használatú PVC műanyagokat a saját hálózatában lévő fizetési kártyákból. Erre azért van szükség, mert 2028. január 1-jétől minden újonnan gyártott műanyag kártyának fenntarthatóbb anyagból kell készülnie.

A MasterCard még 2018-ban indította el a fenntartható kártyaprogramját, és ez a bejelentés is azt az erőfeszítést népszerűsíti, hogy a cég idővel teljes mértékben megszüntesse a fizika bankkártya használatot, és áttérjünk a digitális kártyákra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás