promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meg is halhatsz ettől az édességtől! Újabb terméket hívott vissza a Nébih
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Akár halált okozó, mérgező csokit árultak a magyar boltokban, ebből véletlen se vegyünk húsvétra!

Jön a húsvét, jönnek az édességek, a csokikkal azonban nem árt vigyázni! Mérgező csokit hívott vissza ugyanis a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A termék kismennyiségű fogyasztása is rékkeltő és májkárosító lehet, ezért a Nébih azonnal visszahívta azt. 

"Határérték feletti aflatoxin tartalom miatt visszahívják a Cachet márkanevű, 72 százalékos kakaóval készült mandulás étcsokoládét"

- olvasható a Nébih hétfői közleményében, amit a honlapján tett közzé. Ebben a hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy a 100 grammos kiszerelésű, L22343 tételszámú, 2024 március 9-ei minőségmegőrzési idővel rendelkező termékeket ne fogyasszák el.

Mint írták, az édesség gyártója, a Kim's Chocolates (Belgium), forgalmazója pedig a Brand Mix Kft. (Budapest). A termékről Belgiumból érkezett bejelentés az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül. A csoki táblás kiszerelésű és egy oroszlán látható a csomagolásán, ízesítését tekintve pedig mandulás. 

Felhívták a vásárlók figyelmét, hogy az aflatoxinok már kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek.

Hozzátették, hogy nagy mennyiségben pedig gyors lefolyású, akut mérgezést okozhatnak, amelyeknél a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet. Az aflatoxinokra a gyermekek különösen érzékenyek, illetve azok az emberek is, akik a hepatitisz B vírus által okozott májgyulladásban szenvednek - írja a Napi.

De itt vannak a pontos információk a Nébih oldaláról:

Dátum 2023-04-03

Termék neve Cachet Almonds 72% Cacao Extra dark chocolate, 100 g/ Mandulás étcsokoládé 72% kakaóval, 100 g
Probléma jellege határérték feletti aflatoxin tartalom

 

Részletek:

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Bejelentő: Belgium

RASFF referenciaszám: 2023.2021

Termék megnevezése: Cachet Almonds 72% Cacao Extra dark chocolate, 100 g/ Mandulás étcsokoládé 72% kakaóval, 100 g

Márka: Cachet

A termék eredete: Belgium

Kép a csokiról: 

Nem ez az egyetlen termék, amit mostanság visszahívott a Nébih. Egy bizonyos fajta liszt, sajt,  keserű likőr, és a joghurt is problémás volt és visszahívásra kerüllt, amit sokan kritizáltak is, és azt a véleményt szűrték le a Facebookon, hogy a Nébihesek nem végzik elég lalaposan a munkájukat. 

"Ijesztő, mennyi mocskot etetnek meg velünk. Amit pont nem vizsgálnak be, és pont nem derül ki!" 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás