promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vodafone és a Telekom után a Digi is ki fogja akasztani az ügyfeleit
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Digi ügyfeleinek rosszul indulhat a május emiatt a bejelentés miatt, és sajnos ez nem áprilisi tréfa. 

A Digi Magyarország egyik legnépszerűbb telekommunikációs cége, a magyarok felének tuti Digis előfizetsée van, tehát elég sokan nem f-nak örülni az alábbi hírnek. Május 1-től a Digi is a Telekom útjára lép és brutálisan megemeli árait. 

A DIGI az utolsó a nagy távközlési szolgáltatók közül, amely árat emel, az emelés mértéke 14,5% lesz, a KHS adatai alapján, azaz a 2022-es inflációval megegyező értékű. A cégnél a tulajdonosváltást követően sorban ez lesz a harmadik áremelés vagy díjkorrekció, ezúttal ugyanakkor mondhatni a többi piaci szereplőhöz igazodva "csupán" az inflációs árindexnek megfelelően korrigál a szolgáltató - írja a HWSW. 

Fontos tudni azonban, hogy a díjemelés a forgalmi díjakat nem érinti, illetve nem csak az igénybevételi díjak, hanem a felhasználható kedvezmények (hűségkedvezmény, e-Pack kedvezmény) értéke is nő az inflációnak megfelelően. 

Az automatikus inflációkövető árkorrekció ezzel együtt sem vonatkozik majd mindenkire, így az újonnan közzétett szerződési feltételek értelmében változatlan marad azoknak a havi díja (a szerződés határozott időtartamának lejártáig), akik tavaly május 1. és június 30. között kötöttek határozott idejű szerződést a szolgáltatóval, illetve akik számára a DIGI garantálta, hogy a határozott idejű szerződés időtartama alatt nem változtat a díjakon.

A DIGI első, számottevő árkorrekciója az új tulajdonos égisze alatt éppen a tavalyi év közepére datálódik, amikortól a mobilos díjcsomagok ára jelentősebb, akár 30%-ot elérő mértékben emelkedtek, míg a vezetékes szolgáltatások díjai nagyjából 7-15%-kal nőttek.

Ezt követte egy jelentősebb, főként a kizárólag internetszolgáltatást igénybe vevő ügyfeleket érintő idén januári árváltozás, az újonnan bevezetett hűségkedvezmény, illetve e-Pack kedvezmény azonban a legtöbb 3P-előfizető esetében kompenzálta az áremelést - feltéve, hogy az ügyfelek újabb egy évre szóló hűségszerződést írtak alá a szolgáltatóval. 

Az árdárugulási hullámot a Vodafone kezdte itthon, majd a Magyar Telekom, és a Yettel Magyarország folytatta, melyekről mi is írtunk korábban, és azoknak a díjemeléseknek is sokan nem örültek. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás