promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő részletek az új magyar szuperbank régi ügyfeleinek sorsáról
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar ügyfeleket újabb levél értesítette a két hatalmas bank összeolvadásának legfontosabb részleteiről.

Dübörög a bankpánik és a gazdasági összeomlástól való félelem nem csak az Egyesült Államokban, és Svájcban, hanem világszerte is. Ugyanis ezen két nemzet és érintett bankjaik (Silicon Valley Bank, Credit Suisse) ugyanis kimondottan jelentősnek számítanak. A Silicon a kaliforniai és az európai újvonalas tech-vállalatok egyik elsőszámú hitelezőjének számítanak, míg svájci pénzintézetet a világ legmegbízhatóbbjai közé sorolták eddig. A magyar forint pedig érzékenyen reagált ezekre a problémákra, lévén szeretve utált fizetőeszközünk az elmúlt két napban is 400 fölött járt az euró tekintetében. 

Mindezek árnyékában készül már hetek, de inkább hónapok óta az MBH megszületése, amely egy olyan bankházasság jogutód gyermeke lesz, amely az MKB-ből s a Takarékbankból fog létrejönni. Az így megszülető magyar szuperbankról már korábban is hírt adtunk egy olvasói levél kapcsán:

Információink szerint a két érintett bank a május 1-től élő közösségükig külön-külön fog kommunikálni ügyfeleikkel. Így az alábbi ismertetendő részletek is csak az egyiktől, a Takarékbanktól származnak. A tájékoztatásuk legfontosabb része ezek szerint a kapcsolattartási elérhetőségek majdani egységesítése, mely az alábbiakra változik: 

  • központi ügyfélszolgálati telefonszáma: 06 80 350 350,
  • külföldről hívható telefonszáma: +36 1 373 33 99,
  • levelezési címe: 5601 Békéscsaba, Postafiók 521.,
  • központi e-mail címe pedig: ugyfelszolgalat@mbhbank.hu lesz.

Bár hozzátette a levél, hogy a korábbi elérhetőségek közvetlenül az összeolvadást követően még működőképesek maradnak. Hozzátették még, hogy a bankfiókok arculata egységes formát fog ölteni, ahogy a nyitvatartási idők is összefésülésre kerülnek a könnyebb átállás szempontjából. Felhívták arra is a figyelmet, hogy az április 30-i esedékes dátum miatt az informatikai és adatkezelési rendszerek az átállás miatti bankszünnappal végbe fognak menni. Lévén ez a nap május 1-re esik, így a majdani bank a sajá várakozása szerint minden lehetséges üzemzavart még a tesztidőszakban elhárít, hogy a hosszúhétvégét követően, május 2-től már teljes üzemben szolgálhassák ki az ügyfeleket mind online, mind személyesen az MBH megújuló bankfiókjaiban. 

A levél beszámolt még arról is, hogy külön teendőnk nem lesz az összeolvadás után, a kártyahasználat során nem lesz szükség változtatásra. Az Online bankolásra pedig az új közös weboldalon, az mbhbank.hu-n lesz lehetőség. A takarekbank.hu május 1-től nem lesz elérhető. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás