promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar forint még mindig szedi a vérnyomás-csökkentőt a tegnapi rémálom után
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország és a forint durván megérezte az amerikai bank pánikot, mégis szárnyal a dollár, hát még az euró.

Többhónapos sikertörténet után lényegében megfeküdte a forintárfolyamot a tegnapi ünnepnap, bár már napokkal ezelőtt elkezdődött a gyengélkedés. A magyarok oly’ sokat átkozott és mégis szeretett (?) fizetőeszköze kéthónapos mélypontra süllyedt értékében. Utoljára még január elején járt 400 forint felett egy euró, így valóban nem volt köszönet az idei március 15-ben, pedig még Orbán Viktor miniszterelnök is emlékezetes kirándulást tett Petőfi Sándor híres szülővárosában. Mindeközben az árfolyam ijesztő mértékben kilőtt.

Azt gondolhatnánk, hogy csak az euróval szemben teljesít haloványan a magyar deviza, azonban igazából roppant elkeserítő a helyzet. Ha nem pánikolna szinte az egész Egyesült Államok, talán még a dollár is megugorhatta volna a 400-as rémálom határt, azonban így szerda délutánra csak a 380-as kalandot élte meg a világ legismertebb pénzneme. Bár állítólag (a Pénzcentrum az IGN szakértőire hivatkozik) a Biden kormány és a Fed ellenreakciói miatt alig lengett ki a dollár az euróhoz képest. Mondjuk nemhogy az USA, de egyelőre az egész világ, így kiváltképp a nemzetközi fuvallatokra különösen érzékeny Magyarország is izgulhat a bedöntött Silicon Valley Bank és a Signature Bank miatt. Igaz, egyelőre épp Washington az, akik próbálja megállítani a dominók végzetes elborulását. Persze a magyar forint köszöni szépen, és nyeli tovább a pofonokat az ingoványos talajon. Kérdés, hogy csütörtök estére újra képes lesz-e visszatérni stabilan 390 forint alá egy euró?

Persze eközben már Oroszország lelkendezik, állításuk szerint ugyanis rájuk nemhogy a Fed megszorításai, vagy a betétbiztosítás kormányzati szintű megindítása nincs hatással, de még csak pénzük sincs az érintett bankoknál vagy leányvállalataiknál. Bár ez meglepő is lett volna, ismerve a korábbi szankciókat.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás