promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutáldrága lesz a magyarok kedvenc húsfajtája, riasztó számokat közölt a szakember
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiába lett olcsóbb a vaj és a sajt, minden másnak az ára tovább emelkedik.

A napokban az Aldi bejelentette, hogy 20-23 százalékkal csökkenti a trappista sajtok árát. Ezt nem sokkal azután közölték, hogy több magyarországi üzletlánc csökkentette a hazai vajtemékek árait.

Azonban így sem örülhetünk, hiszen hiába fizetünk ki kevesebb pénzt a sajtért és a vajért, miközben minden másnak az ára folyamatosan emelkedik. Az Agrárközgazdasági Intézet Piaci Árinformációs Rendszerének adatai szerint az importált paradicsomoknak 30-40 százalékkal emelkedett az ára az elmúlt egy évben, és senki sem tudja megjósolni, hol lesz a vége.

Persze nem csak ennek a közkedvelt zöldségnek az ára emelkedik, hanem a sertéshúsé is. Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradó-nak beszélt arról, hogy ennél a húsfajtánál 10 százalékos drágulás várható.

„A hús esetében egy 10 százalékos áremelkedés lehet, elsősorban a sertéshús árában, de hogy a baromfi ára sem csökken, az is egészen biztos”

- mondta a szakember.

Ez a drágulás ugyancsak az egész EU-ra jellemző, elsősorban azért, mert kevesebb sertéshús van, mint amennyit el tudnának adni belőle. Orbán Viktor miniszterelnök a napokban azt mondta, hogy akkor lehet majd kivezetni az árstoppot, ha mérséklődik az infláció.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás