promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bombasztikus fejlemény az új autók magyarországi piacán, ennek végre mindenki örülhet
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az árak azért még nem mentek lefelé.

Érdekes hatással volt a koronavírus-járvány az autóiparra, a beszállítói láncok akadozása miatt ugyanis elképesztően hosszúra nőtt az új kocsikat vásárolni kívánók várólistája. Most azonban úgy tűnik, hogy végre rendeződik a piac.

A Pénzcentrum készített alapos összeállítást a jelenlegi helyzetről, és a cikkből kiderül, hogy elolvadtak a horror várólisták, vagyis már „csupán” 2-3 hónapot kell várni új kedvencünkre. A hazai márkakereskedők ráadásul tekintélyes készletekkel is rendelkeznek, ha tehát valakinek nem lényeges a szín, vagy egy-egy extra tartozék, akkor még hamarabb hazaviheti autóját.

Ez a 2-3 hónap lényegében már a járvány előtti állapotot idézi, sokkal tovább tehát valószínűleg nem fog rövidülni. Az sem mindegy, hogy honnan érkezik a jármű, hiszen egy Esztergomban gyártott Suzuki, vagy egy Szlovákiában összeszerelt KIA értelemszerűen gyorsabban elérhető.

A drágulás viszont ma is borzalmas méreteket ölt, 5 millió forint alatt gyakorlatilag nem is rendelhető új kocsi. Csoda lenne, ha ezen a téren kedvezőbbre fordulna a helyzet, de legalább már nem kell egy-másfél éveket kibekkelni, mint tavaly például egy-egy új Volkswagen-modell esetében.

Ma már nem is a gyártók, beszállítók okozzák a késlekedést, hanem a nemzetközi szállítás lassúsága, ami az égető sofőr- és kamionhiányra vezethető vissza. Nemcsak a „kommerszebb”, de a prémium márkáknál is javult egyébként a helyzet: a Pénzcentrum azt az információt kapta például a Lexustól, hogy minden fontosabb modell esetében vannak olyan felszereltségi szintjeik, amelyeket akár 6 hónapon belül szállítani tudnak, pedig ezeket Japánban szerelik össze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás