promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossz hír érkezett a magyar autósoknak az üzemanyagárakról, pedig eddig szépen csúsztak lefelé
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon milyen árak mellett mehetünk nyaralni?

A tavalyi évben nyugalmas szigeten érezhették magukat a magyar autósok, abban az értelemben mindenképp, hogy az üzemanyagár-sapka hatásának köszönhetően idehaza tankolhattak a legolcsóbban, lényegében egész Európát tekintve.

Aztán a mesterséges árkorlátozás tarthatatlan maradt, hiszen már üzemanyaghiány fenyegetett a kutakon. December elején a kormány eltörölte az ársapkát, ami kisebbfajta sokkot okozott a hazai autósoknál, a 480 forintos literenkénti ár helyett közel 700-assal (a dízel esetében pedig még ennél is magasabbal) kellett szembesülniük.

Az elmúlt hetekben azonban mindez szépen lassan kúszott lefelé, és már akadt néhány olyan töltőállomás, ahol 600 forint alatt is lehetett tankolni. De vajon mikor válhatnak országossá az 5-össel kezdődő üzemanyagárak? A szakértő kiábrándító információt osztott meg ezzel kapcsolatban.

„Úgy látjuk, hogy a jelenlegi 610–615 forintos átlagárak plusz-mínusz 20 forintos határig állandósulnak. Ha a forint tovább tudna erősödni a dollárral szemben, vagy az olaj világpiaci ára két-három hétig 75 dolláros szintre csökkenne, akkor léphetnék át tartósan az átlagárak a 600 forintos lélektani határt, erre azonban kevés reális esély mutatkozik”

– nyilatkozta a Borsnak Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője. Mindezzel együtt nem panaszkodhatunk, hiszen csak februárban a benzin 17, a dízel pedig 72 forinttal lett olcsóbb. De úgy tűnik, hogy egyelőre elérkeztünk a minimálárhoz, és ha nem moccan lejjebb az olaj két hónapja tartó 80–85 dolláros ára, akkor még a nyáron is ilyen költségek mellett kell vakációra indulnunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás