promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali változás az Eurojackpot-nál, a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása magyarázatot ad a dologra
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fontos változás az Eurojackpot alapjátékánál.

Magyarországon az Ötöslottó, és a Hatolottó mellett az Eurojackpot a legnépszerűbb lottófajta, amin ha jó számokat teszünk meg, egy pillanat alatt milliárdosokká válhatunk. Most ezzel kapcsolatban jött egy igazán remek hír, ugyanis olcsóbb lett az Eurojackpot alapjátéka.

Most már "csak" 860 forintba kerül egy alapjáték, vagyis 20 forinttal lett olcsóbb - írja a 24.hu. Ennek az az oka, hogy a játék árát az euró mindenkori árfolyama határozza meg, és ha erősödik a forint, akkor az Eurojackpot olcsóbb lesz. Mivel az árfolyam mostanra 390 forint alá süllyedt, most már 860 forintért rakhatjuk meg az Eurojackpot-ot.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint nagyjából 2 eurónak megfelelő forintba kerül egy alapjáték. Ha a mostani árfolyamot vesszük figyelembe, akkor 780 forint lenne, ha pedig az idei évből eltelt másfél hónapot, akkor sem kerülhetne 800 forintnál többe az Eurojackpot. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért 860 forint még mindig? Na, itt kap külön hangsúlyt az játék leírásában az a kitétel, miszerint "hozzávetőlegesen" 2 euróba kerül ez a lottófajta.

Az Eurojackpot egyébként a legdrágább lottójáték a Szerencsejáték Zrt. kínálatában, hiszen a magyarországi hagyományos lottóknál 350 forintba kerül egy alapjáték. Persze az Eurojackpot-on jóval nagyobbat lehet kasználni, hiszen minimum bruttó 10 millió euróról - azaz 4 milliárd forintról - indul a telitalálatos nyeremény. Éppen ezért is lehet annyira népszerű hazánkban, de ahhoz, hogy valaki milliárdos legyen, jó nyerőszámokat kell beikszelni. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy melyek a leggyakoribb számok, amiket az Eurojackpot-on szoktak kihúzni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás