promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossz hírt kaptak a magyarok: jól megszívja minden bankkártya-tulajdonos
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Inflációkövető drágulás a bankoknál. Mostantól minden jóval drágább lesz.

Sajnos az inflációkövetés drágulás lassan mindenhova elér. Nem olyan régen a tv- és internetszolgáltatók jelentették be, hogy az infláció mértékével drágulnak a havidíjak, most pedig a magyar bankok kénytelenek megtenni ezt a lépést.

Sajtóinformációk szerint a bankok többsége már beépítette ezt az emelést az üzletszabályzatába. Amint a KSH közzétette a 2022-es évi átlagos inflációra vonatkozó adatokat, a magyar bankok azonnal lépett. Mivel a tavalyi évben  az áremelkedés üteme 14,5 százalékos volt, ezért ugyanilyen mértékben történt drágulás a bankszámláknál.

Ez azt jelenti, hogy emelkedik a számlavezetés, az átutalás, a készpénzfelvétel, a bankkártya, és az SMS díja is.

A Magyar Nemzeti Bank egyébként hangsúlyozza, hogy a hitelintézetek csak szigorú jogszabályi feltételek betartásával módosíthatják a bankszámla - vagy kártyaköltségeket. Ez kizárólag egy olyan ok vagy körülmény lehet, ami az ügyféllel kötött szerződéskor a bank általános szerződési feltételeiben már szerepelt. Sajnos az infláció pont egy ilyen körülmény minden egyes magyar banknál.

Hogy milyen mértékben változnak a költségek, arról minden bank legalább két hónappal előre fogja tájékoztatni az ügyfeleket. Emiatt persze új díjat tilos bevezetni, és nem szabad a meglévő díj számítási módját sem megváltoztatni.

(forrás: Bank360)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás