promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó hír érkezett a magyar autósoknak, de nem mindenki fog neki örülni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az autósok egy bizonyos csoportja rendkívül jó hírt kapott.

Már jó ideje piaci áron lehet megvásárolni Magyarországon az üzemanyagot, az emberek már szinte el is felejtették azt az időszakot, mikor 480 forintra volt maximalizálva a benzin, illetve a gázolaj literenkénti ára. A hirtelen drágulás hatására volt, aki letette az autót, és inkább tömegközlekedésre váltott, de bőven akadtak olyanok is, akik inkább vettek egy nagy levegőt, és kifizették a megemelkedett árat.

A szakértők szerint jelentősen meg fog emelkedni az üzemanyag ára a következő hónapokban. Sőt, állítólag az sincs kizárva, hogy meghökkentő módon 1000 forint fölé emelkedik a literenkénti átlagár, így addig is minden egyes napot meg kell becsülnünk, mikor egy picit is csökken a benzin, vagy a gázolaj ára – most pedig félig örülhetünk, ugyanis az egyik kicsit alacsonyabb lesz.

Kiderült, hogy péntektől ismét csökkenni fog a gázolaj literenkénti átlagára, vagyis elvileg nagyjából 640 Ft/literért lesz kapható a magyar töltőállomásokon – a benzin literenkénti átlagára viszont sajnos állítólag nem fog csökkenni, így az továbbra is 615 Ft/liter lesz, vagyis a gépjármű-tulajdonosoknak csupán egy bizonyos része örülhet igazán ennek a hírnek.

Persze bizonyos szempontból az is kifejezetten remek hírnek számít, hogy egyelőre nem emelkedett a benzin literenkénti átlagára, hiszen így nem kell többet költeniük az érintett autósoknak – de azért jobb, ha mindenki felkészül arra, hogy a következő hónapokban komoly drágulás lehet, és mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk a töltőállomásokon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás