promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar autós kényelmes: kiderült, mennyien mondtak le a kocsiról a drágább tankolás miatt
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő eredmények születtek.

Kellemetlen Mikulás-napi „ajándékot” kaptak a magyar járműtulajdonosok, miután tavaly december elején a kormány kénytelen volt kivezetni az üzemanyagár-sapkát, hiszen annak fenntartása már-már az ellátás biztonságát fenyegetette.

A 480 forintos literenkénti benzin és gázolaj rekorderré tette Magyarországot abban az értelemben, hogy sehol máshol nem növekedett az üzemanyag-vásárlás mértéke az elmúlt évben, csakis nálunk.

A mostani, bőven 600 forint fölötti árak azonban kijózanítólag hatottak a hazai autósokra is. Egyértelműen visszaesett a fogyasztás, normalizálódott a töltőállomások működése, ugyanakkor szakértők szerint az árkorlátozás eltörlése további 2-3 százalékkal dobta meg az amúgy is magas inflációt.

A környezetvédők örültek, és abban bíztak, hogy megszűnik a lakosság autófüggősége, ám egy friss felmérés szerint ez nem annyira biztos. A napi.hu oldal elemezte az OTP Mobil Simple alkalmazásának használóival készített felmérés eredményét, amely meglepő dolgokra mutatott rá.

„A felhasználók 75 százaléka benzin meghajtású gépkocsival közlekedik, 54 százalékukat nem befolyásolja az üzemanyagok árának változása abban, hogy autóba üljenek, és jelentős részük egyáltalán nem tervez változtatni autózási szokásain 2023-ban”

– olvasható ki az adatokból. A megkérdezett sofőrök 68 százaléka 10 ezer kilométernél többet utazik autóval, míg 11,5 százalékuk 30 ezer kilométernél is többet éves szinten. 80 százalékuk ehhez saját gépjárműveit veszi igénybe. A válaszadók csaknem fele nyilatkozott úgy, hogy több gépjárművel is rendelkezik, de biztató, hogy 51 százalékuk a helyzettől függően már választani szokott az autós és a közösségi közlekedés között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás