promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új autómárka született, összefogott két japán óriás, hogy csodát teremtsenek
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Tesla egyik ellenfele lehet az újdonság.

Japán kétségkívül a világ egyik legerősebb gazdasága. A második világháborút követő helyreállítást és felívelést később aztán évtizedekben mérhető egy helyben topogás jellemezte náluk, és több ázsiai kistigrisnek is sikerült felnőniük mellé.

A japánokból azonban sohasem hiányzott a forradalmi és innovatív gondolkodás, és újra meg újra képesek meglepni a világot. Most például két multinacionális vállalatuk fogott össze, hogy valami igazán nagyot dobjanak a járműiparban.

A walkmanokról híressé vált Sony és a szintén a nyolcvanas években a Forma–1-ben egyeduralkodóvá vált Honda együttműködéséből egy új autómárka született, amely az Afeela nevet kapta, és egy izgalmas koncepciójárművük már el is készült.

A közös vállalat a Sony Honda Mobility nevet viseli, és meglehetősen észszerű volt kooperációra lépniük egymással, hiszen a Sony az elektronikában, a Honda pedig a járműiparban rendelkezik értékes tudással és tapasztalatokkal.

Fotó: Profimedia

Az első Afeela kocsit pár nappal ezelőtt az amerikai Las Vegasban is bemutatták. Természetesen tisztán elektromos járgányról van szó, amelynek a prototípusa egy középméretű sedanhoz hasonlít. A Honda egyik gyárában készül majd, és 2025-től kerül piacra.

Nyilvánvalóan a Tesla egyik vetélytársául szánják, ezért is mutatták be idegen terepen, az Egyesült Államokban. A márkanév az angol „feel” (érzés) szócskát rejti magában, és a gyártók arra törekszenek majd, hogy a jármű élményt nyújtson, és folyamatos kapcsolatban, interakcióban legyen a benne ülő emberekkel. Az autó belsejében és külső részén összesen 45 darab kamerát és szenzort helyeztek el, ezek gondoskodnak az utasok szórakoztatásáról, tájékoztatásáról és biztonságáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás