promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor egy különleges hölggyel találkozott a Karmelitában – a világnak is szétkürtölte a hírt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meglátjuk, hogy Magyarország mennyit tud profitálni ebből a rendhagyó találkozásból.

Ahogy már megszoktuk, Magyarország miniszterelnökének továbbra is roppant sűrű a programja. Orbán Viktor nem olyan rég Zoran Milanovic horvát köztársasági elnökkel konzultált Budapesten. Milanovic kapott egy körbevezetést a Magyar Zene Házában, majd leült megvacsorázni a magyar kormányfővel.

Csak annyi derült ki, hogy nemzetközi ügyekről tárgyaltak, és valószínűleg szóba került a Magyarország szomszédságában zajló orosz-ukrán háború is, ami egész Európára jelentős hatással van.

Orbán Viktor hétvégén részt vett a magyar kultúra napja alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten, ahol beszédet is mondott. Magyarország miniszterelnöke kifejtette, hogy ezeréves távlatban sincs másik alkotása a magyar kultúrának, amely képes lenne úgy felemelni szíveket, mint a Himnusz.

Kölcsey Ferenc ugyebár 200 évvel ezelőtt írta meg ezt a magasztos alkotást. Az oldalunk egy kvízt is összerakott a jeles esemény alkalmából, amit ide kattintva értek el.

Orbán Viktor programja folytatódott, és még Twitteren is beszámolt róla a világnak, hogy egy különleges hölgyet látott vendégül a Karmeltia kolostorban.

A kormányfő és Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke ma tárgyaltak egymással, hogy miképp lehetne gyümölcsözőbbé tenni a két ország kapcsolatát. Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a veszélyek korában Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen.

Hazánk segítséget kínál Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez. Zeljka Cvijanovic is azt szeretné, hogy Bosznia-Hercegovina és Magyarország erősödne a kereskedelmi valamint gazdasági kapcsolat. Most jelenleg mind a két ország nyitottan áll a másikhoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás