promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre jó hírrel jelentkezett a pénzügyminiszter, több pénzhez jutnak a magyar családok
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Varga Mihály fontos döntést jelentett be.

A tavalyi év kellemetlen meglepetése volt az egekbe ugrott infláció, amely 2023-ban a tervek szerint már csökkenni fog, de még így is jelentős drágulást okoz a magyar lakosság számára. Ebben a helyzetben jól jön egy frissen bejelentett intézkedés.

Varga Mihály pénzügyminiszter is közzétette a Facebook-oldalán, hogy a Prémium Magyar Állampapír kamatát 16 százalékra emelik. Az MTI által is idézett hír kiemeli, hogy biztonságos, kamatadó-mentes, kimagaslóan jövedelmező befektetésről van, amely vélhetően igen népszerű lesz a lakosság körében.

Az efféle takarékoskodásnak nyilvánvalóan az az értelme, hogy a pénzünk ne aludjon a számlánkon vagy a párnacihában, hanem jelentősen fiaddzon, különben felzabálja az infláció. Az emberek pedig – úgy tűnik – vevők is az ajánlatra, hiszen Varga Mihály szerint ma már az államadósság 20 százalékát a magyar családok birtokolják.

De mennyi is az annyi? Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján megjelent közlemény szerint január 19-től 15,25 és 16 százalékos éves kamattal vásárolhatók a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) legújabb sorozatai.

A PMÁP egyébként már eddig is a legnépszerűbb lakossági magyar állampapírnak számított, ugyanis 2022. december 31-én 4322 milliárd forintot tett ki a lakossági állampapír-állományon belül az értékük. A PMÁP nemcsak belföldi, de külföldi magánszemélyek részére is elérhető. Az új sorozatok (2030/I és 2027/K) 7, illetve 4 év futamidejűek, vagyis 2030-ban, illetve 2027-ben járnak le.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás