promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor egy roppant különleges helyen járt, és most egy titok is lelepleződött a látogatásáról
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor XVI. Benedek pápa temetésén már nem vett részt, mivel elutazott.

XVI. Benedek volt az első pápa az elmúlt hatszáz évben, aki még életében távozott az egyház éléről. XVI. Benedek 2013-ban mondott le tisztségéről idős kora és egészségi állapota miatt, azóta emeritus pápaként élt a Vatikánban.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó kedden délelőtt Rómában, a Szent Péter-bazilikában lerótta kegyeletét a ravatalnál. Magyarország miniszterelnöke szerint XVI. Benedekre mindig emlékezni fognak a vallások közötti párbeszéd iránti bátorságáért és elkötelezettségéért. Orbán Viktor mindenképpen szeretett volna elbúcsúzni, mivel jó kapcsolatot ápolt XVI. Benedekkel, akinek a temetésén már nem tudott ott lenni.

Magyarország miniszterelnökének elég sűrű volt a programja, mivel szerda délután Szlovéniában megbeszélést folytatott Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnökkel. A tárgyalás során aktuális kétoldalú és nemzetközi ügyeket érintettek.

XVI. Benedek temetésén részt vesz Novák Katalin köztársasági elnök, és a magyar delegáció tagja lesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. A Szentszék csak Olaszországnak és Németországnak küldött hivatalos meghívót a temetésre, mivel XVI. Benedek már nem volt az egyházi állam feje.

 [[cikk2]]

Az embereket persze sokkal jobban érdekelte, hogy Orbán Viktor és a felesége Róma Ostia negyedében a La Bussolában ebédeltek meg, ami a sztárok és hírességek egyik kedvenc étterme. Magyarország miniszterelnöke katalán stílusú homárt, míg a párja articsókás polipot, halpástétomot.

A HVG a Blikk mai száma alapján szemlézte, hogy római magyar követség egy nappal korábban foglaltatta le az asztalt Orbán tengerparti ebédjéhez, majd később a számlát is a diplomáciai képviselet rendezte.

Dario Paradisi, a La Bussola vezetője természetesen örült annak, hogy Magyarország miniszterelnöke és a kedvese náluk ebédelt, mert így egy újabb nagy nevet írhatnak fel a listájukra, aki őket választotta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás